iscarnaval

Carnaval Dendermonde succes

In Dendermonde is voor de 87e keer de zondagsstoet uitgereden, het traditionele startschot voor drie dolle carnavalsdagen.

“We zijn er helemaal klaar voor en de weergoden zijn ons goed gezind, dat betekent dat de prachtige kostuums en wagens zeer goed tot uiting zullen komen”, zei schepen Leen Dierick (CD&V) gisterenmiddag, voor de gelegenheid met een kostuum, een snor en mannelijke hoed.

Onder de gasten op de Grote Markt worden onder meer Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) verwacht, naast een duizendtal andere gasten waaronder de Bulgaarse ambassadeur in België Vesselin Petrov Valkanov en een reeks parlementariërs. Opvallend: SP.A-voorzitter Bruno Tobback is ook van de partij. “Vorig jaar was ik nog voorwerp van spot in de stoet, maar kon ik er niet bij zijn”, vertelde hij vanmorgen in “De zevende dag”. “Dit jaar ga ik wel. Ik ben uitgenodigd om in kostuum te komen, maar ik vrees dat veel mensen daarin een politieke boodschap zullen zien. Dus ik denk er nog even over na.”

Carnavalswerkhallen

Allerlei lokale thema’s de revue, zoals de staat van de carnavalswerkhallen, de diftar stickers, De Klaptand, de controles van de lokale politiek en de zin voor humor bij het Aymonshof.

“Reisbureau Bontinck en Zoon”

De 200 losse groepen, die het “peper en zout” van de stoet vormen, deden de Dendermondse creativiteit weer alle eer aan, met onder meer “reisbureau Bontinck en Zoon”, de huwelijksperikelen van “tettengaraasj” Sven Nys, besparingen bij De Lijn “I love steve”, het vakbonds”affront”, de klimaatcampagne Aalst-aan-Zee, Elvos (Luc De Vos) blijft bestaan.

De politie rukte maandagochtend nog uit nadat er melding was van enkele dronkelappen die op de Oude Vest zouden in slaap gevallen zijn, maar het bleek slechts over enkele achtergebleven vuilniszakken te gaan.

About Willy Van Damned

Willy Van Damned
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

One comment

  1. Verdomme! Ik heb mij van datum vergist, en zo Dendermonde carnaval gerateerd.
    ‘t Is al voorbij, dedju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>