2repen5

Eendracht Aalst speelt volgend seizoen in stadion KAVD

Voetbalclub Eendracht Aalst speelt haar thuiswedstrijden volgend seizoen in het stadion van KAV Dendermonde. Dat vernam De Klaptand.

Omdat het Pierre Cornelisstadion niet meer voldoet aan de veiligheidsvereisten voor tweede klasse en de club op termijn toch naar een nieuw stadion moet verhuizen, besliste het clubbestuur onlangs om niet meer te investeren in het oude stadion en in afwachting van een nieuw stadion een tijdelijk onderkomen te zoeken in een ander stadion. Onder meer de Gentse Ghelamco Arena en het stadion van derdeklasser Dender waren een tijdlang in de running.

Als tegemoetkoming voor de noodgedwongen verhuis kreeg de club onlangs 100.000 euro steun verspreid over vier seizoen toegezegd van het Aalsterse stadsbestuur. Daarop ging het clubbestuur op zoek naar een tijdelijk onderkomen dat met dat bedrag kon bekostigd worden. Na een lange zwerftocht kwamen de Ajuinen terecht in de Bakkerstraat in Dendermonde. Daar staan grote delen van het Ros Beiaard-stadion van de voormalige derdeklasser KAV Dendermonde immers te verkommeren.

Als de voetbalbond de verhuisplannen van Eendracht Aalst goedkeurt, speelt wit-zwart volgend jaar zijn thuismatchen in Grembergen. ‘Ok, het is niet op het grondgebied van Aalst, maar Gent en Denderleeuw zijn dat evenmin,’ klinkt het bij het clubbestuur. ‘Bovendien komt een deel van onze achterban sowieso uit de regio Dendermonde en kunnen we op deze manier iets terugdoen voor deze trouwe fans. Wie weet kunnen we wel een nieuw doelpubliek aanboren.’

Op verschillende niveau’s zou er op dit moment nog onderhandeld worden. Naast de clubbesturen van Eendracht Aalst en KAV Dendermonde, zitten ook beide stadsbesturen rond de tafel. ‘Er moeten immers duidelijke afspraken gemaakt worden over de veiligheidsfactuur van de hele operatie. Als Dendermondse politieagenten moeten instaan voor de veiligheid van de supporters, dan lijkt het ons billijk dat Aalst de factuur daarvan betaalt,’ klinkt het bij burgemeester Piet Buyse.

Schepen van Sport Carine Verhelst is alvast tevreden met de komst van de Aalsterse voetbaltrots. ‘Eindelijk zien we opnieuw nationaal voetbal in onze stad. Ik ben er zeker van dat het storm zal lopen voor wedstrijden tegen topteams als Eupen, Dessel en Woluwe-Zaventem. Uiteraard had ik liever gezien dat een echte Dendermondse club in het nationale voetbal zou scoren, maar zolang de besturen van de verschillende Dendermondse teams niet inzien dat samenwerking de enige weg vooruit is, zal dat wellicht een loze droom blijven.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Huck, Huck & Habacuck, de drie dartele doodgravers

    Dat ze in Aalst maar rap iets anders peinzen. Den SKG en de Dendermondse sportraad, verenigd in één figuur, hebben al lang beslist dat bij de minste tekenen van verzwakking euthanasie wordt toegepast bij paarsblauw en dus de lang verhoopte doodsteek moet gegeven worden. Make-leen kan dan het stadion van den aaveedee, dat eigendom is van de stad, ofwel aan den SK geven of er een nieuwe bestemming voor zoeken, nl. een project met een enorme visput, tribunes rondom, een fijne kantine en in de Club 57 een kwekerij van ‘vers de vase’, een jaren oude droom die nu realiteit kan worden. Eindelijk krijgt dan ook de groen-witte ex-voorzitter zijn speelterrein terug, waarop hij in de jaren vijftig en zestig een mooi centje mocht verdienen. Hoe is dat spreekwoord ook weer van honden die een hand bijten die hen voedt..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>