drone

Boer gearresteerd na neerhalen politiedrone te Appels

In Appels heeft lokale wortelboer gisteren een drone van de politie Dendermonde met een jachtgeweer neergehaald. De dader werd na luidruchtig protest gearresteerd.

Het neergehaalde toestel, dat meer dan 30.000 euro gekost heeft, behoorde tot een proefproject dat vorige week opgezet was door de politie van Dendermonde. Via dit proefproject kon de politie onbemande mini helikopters inzetten om mobiel vanuit de lucht te flitsen. Hierop kwam protest van ondermeer oppositiepartij Open-VLD en privacy groeperingen.

De dader is de lokale wortelboer Erik D.R. (72) die met een jachtgeweer het toestel uit de lucht haalde. Volgens ooggetuigen bood de man bij zijn arrestatie luidruchtig protest en riep hij “Ulle prutse moeten maar nie boven mijn veld vliegen.” Hij zou zelfs de politie bedreigd hebben met een jachtwapen. 

De boer beweerde dat hij dacht op een eend geschoten te hebben, maar naar verluidt zou hij vorige week geflitst zijn tegen 134km/u op de bevrijdingslaan.

Het proefproject wordt voor onbekende tijd stopgezet, zo kondigde commisaris Paul Putteman duidelijk teleurgesteld aan.

About Willy Van Damned

Willy Van Damned
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

8 comments

 1. Oprotten met je kut drone !! Mooie speeltjes kopen van onze zure centjes !! Investeer het in nuttige projecten

 2. Bezorgen jullie ook asperges? :)

 3. Bij het opmerken van het jachtgeweer sloegen de 10 politieagenten onmiddelijk op de vlucht en gingen 3 straten verder alcoholcontroles houden.

 4. Norman Vijverman

  Groot gelijk heeft die man, neerhalen die handel. Boven u eigendom hebben ze niks te zoeken. Politie zou het voorbeeld moeten geven en dat hebben ze dan ook direct gedaan. Mensen op ideeën brengen.

 5. Jammer dat het geesteszieke brein achter het krankzinnige project niet is afgeschoten….

  Zooo jammer dat er in bijvoorbeeld een zorgstaat geen plek meer is voor natuurlijke selectie :(
  Nu moet de mens zelf weer preventief soortgenoten ruimen & moord, oorlog, genocide enzovoorts toepassen.

 6. STAELEN Marleen

  That’s the way, aha aha, I like it, aha aha :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>