Jeugddienst werkt aan app rond seksualiteit

De Dendermondse jeugddienst gaat in navolging van Sensoa een app maken die jongeren wegwijs maakt in de wereld van de seksualiteit. Dat vernam De Klaptand.

Op zijn hondjes wordt Op zijn paardjes

Op zijn hondjes wordt Op zijn paardjes

Sensoa, het expertisecentrum voor seksuele gezondheid, wil jongeren op een open manier bijbrengen wat er zoal te beleven valt op seksueel vlak. In tijden waarin de jeugd met slechts enkele muiskliks op een pornosite belandt, vindt de organisatie het belangrijk om hen een realistisch beeld van seks te geven.

Het centrum lanceerde daarom een website en smartphone-app met daarop de 34 populairste seksstandjes. Naast de vier basisstandjes, worden nog dertig varianten duidelijk met tekeningen uitgelegd. De tekeningen zijn realistisch. Zo heeft de man soms een buikje of de vrouw hangborsten.

Omdat de standjes luisteren naar cryptische namen als ‘de bergbeklimmer’, ‘de hemelse trap’, ‘de hangende tuin’, ‘diep grotje’ en ‘de lelie’ besliste de Dendermondse jeugddienst om de standjes ook een Dendermonds tintje te geven. ‘Op zijn hondjes’ wordt in de Dendermondse variant dan ‘op zijn paardjes’, ‘de schaar’ wordt ‘het belfort’, ‘de klauteraar’ wordt naar analogie met de schandaal in Mespelare ‘de heerlijkheidspaal’, enzovoort.

Binnen de app zullen ook een aantal seksgerelateerde begrippen verder verklaard worden. Masturberen wordt bijvoorbeeld omschreven als een ‘Pater De Smedtje’, terwijl ‘De Mechelse Poort’ een Dendermondse term voor anale seks is. Wie seksloos door het leven gaat is dan weer een ‘Gedempte Dender’.

Piet Buyse, amateurkok

Piet Buyse, stond model voor de full brazilian

Als toetje biedt de Dendermondse app ook houvast voor jongeren die vragen hebben over de verschillende stijlen schaamhaar. ‘Ook hier hebben we gekozen voor een duidelijke link met Dendermonde’, klinkt het op de jeugddienst.

‘De verschillende schaamhaarkapsels hebben we gelinkt aan het kapsel van bekende Dendermondenaren. Zo wordt een full brazilian omschreven als een Piet Buyse, terwijl Marius Meremans jongeren duidelijk moet maken wat een wild bush is.

De app van de Dendermondse jeugddienst wordt op 15 maart voorgesteld in CC Belgica en zal beschikbaar zijn voor iPhone en Android-toestellen.

 

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*