sarah4miss

Dendermondse lanceert Miss België campagne

Sarah Bontinck, een 19-jarige schoonheid gaf vandaag in zaal Boonwijt het startschot van haar Miss België 2016 campagne, onder de naam Sarah4MissBelgium. Tijdens de aftrap van haar campagne zegt ze een aantal opvallende zaken.

“Het leek mij en mijn manager wel leuk om in te spelen op de actualiteit. Let op ik ben ook gewapend”, zo zegt de enthousiaste Sarah, “tegen kritiek, wel te verstaan.”

De jonge Sarah vertelt hoe ze van jongs af aan lispelt, en hoe dit een radicale invloed heeft uitgeoefend op haar jeugd. Ze lanceert haar campagne dan ook niet toevallig in de week van het pesten. “Ik werd vroeger gepest op school en wil op deze manier aan meisjes die ook gepest worden op school tonen dat ze het later toch ver kunnen shoppen.”

Ter voorbereiding voor het zware parcours van Miss Belgie doet ze alvast ook mee aan de missverkiezing voor de bloemencorso in Sint-Gillis, een unieke kans zo zegt ze zelf, aangezien bloemen haar altijd al hebben gefascisteert. “Als kind hield ik vooral van bloemen, het rosh beiaard en mega mindy,” zo weet ze nog te vertellen “en speelde ik de miss verkiezingen na met mijn barbiepoppen. Dat missen niks te vertellen hebben vond ik als kinddan ook  geweldig.”

De campagne, geleid door haar nonkel Dimitri, tevens personal assistant en mental coach krijgt zo alvast een veelbesproken start. Haar manager zelf wou voor De Klaptand geen verklaringen afleggen omdat hij zelf niet graag “in the spotlight” staat, “if we know what he means”. Voorlopig is Sarah de tweede kandidaat die zich kenbaar heeft gemaakt voor Miss België 2016 – haar West-Vlaamse tegenstrever Ilse Crombez maakte vorige week officiëel haar kandidatuur bekend.

Haar speech sluit Sarah af met een statement dat voor haar 2015 zeer bepalend maakt. “#jesuischajlie”

About Willy Van Damned

Willy Van Damned
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>