Nieuws

Fleems by Heems zoekt nieuwe Neems

“Met een mix van emoties willen we jullie laten weten dat aan alle mooie verhalen een einde komt. Op vrijdag 8 september zullen de vuren van Fleems worden gedoofd.” Deze niet mis te verstande boodschap stuurde het succestrio achter restaurant Fleems bruusk en plotsklaps de culinaire wereld in. Zoiets gaat over de tongen, natuurlijk. De Klaptand haalde daarom chefs Willem en Brent en zaalverantwoordelijke-sommelier Sam de gastronomische pieren uit te neus.

“Zo plots was die beslissing niet, hoor. De overweging om ermee te kappen lag ons al langer op de maag”, verduidelijkt Willem. “Je mag niet vergeten dat we er nog al eens de stekker hebben uitgetrokken, wanneer we Heems -onze pop-up op de Grote Markt- moesten opdoeken. Iedereen zat in zak en as. Maar toen we enkele jaren later uit diezelfde as konden herrijzen, heeft ons dat geen windeieren gelegd. Met een eervolle vermelding in de Gault&Millau als kers op de taart! Megazot!”

“We hoeven ook niet bescheiden te zijn”, gaat Sam verder. “We beschikken niet alleen over een neus voor klassewijnen, we hebben eveneens een sterk zakelijk instinct! Toen we drie jaar geleden de deuren van Fleems openden, brak een paar dagen later corona uit en moesten ze weer dicht. Slim gezien, toch?! Timing is alles in het leven. Doe het ons maar na.”

“Met vier zijn we aan dit Fleems-avontuur begonnen,” vult Brent aan, “maar we eindigen het met drie. Helaas. Onze co-chef Pieter heeft ondertussen een andere koers gevaren (knipoogt, red.). Toch zitten we nog altijd op dezelfde golf-lengte (hilariteit, red.). Zijn vertrek en nieuwe succes hebben ons wel aan het denken gezet. Zouden we ook niet beter de kookplaat poetsen? En zo geschiedde.”

“Dát we een nieuwe zaak uit de grond willen stampen staat vast. Wát dat wordt nog niet”, bekent Willem. Daarmee drukt hij het hardnekkige gerucht de kop in dat de heren Flamy zouden willen opstarten, een bistro met als maître Amy Sonck.

“We zijn nog volop aan het brainstormen over welke richting we uit willen na Heems en Fleems. Misschien starten we een ramenlapperij… Zeems. Of een bingohal… Geems. Of een kelneropleiding… Jeems. Of toch weer eens restaurant… Herneems. Of worden we collega’s van Bar BolIJskreems. Of scholen we ons om tot advocaten… Cleems. Waar we momenteel het sterkst op broeden is…Eczeems! Ex-Heems, snap je? Maar of dat ondernemingsplan door FOD Volksgezondheid zal worden goedgekeurd, is koffiedik kijken.”

Wie wil meedenken over de toekomst van Willem, Brent en Sam mag ze altijd een voorstel bezorgen via whatsinaneems@fleems.be.

Steffie Van Overstraeten

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster.

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button