Volksprotest PEGIDA krijgt steun uit onverwachte hoek

De gebouwen van de Abdijschool blijven beroeren. Aanstaande vrijdag houdt PEGIDA, afkorting voor Prostitutie Eindelijk Gelegaliseerd In Dendermonds Arrondissement, er een volksprotest.

Het ongenoegen komt er nadat de provincie bekend maakte dat het pand de komende jaren op vraag van Fedasil en staatssecretaris Theo Franken gebruikt gaat worden voor de opvang van minderjarige vluchtelingen. Eerder berichtte De Klaptand echter dat het pand opgekocht zou worden door het Duitse megaconcern Beate Uhse die in de voormalige schoolgebouwen onder meer een megabordeel wou onderbrengen. In de plannen van de eroticagigant was ook plaats voor een erotische bioscoop, een peepshow en een parenclub.

Door de tussenkomst van burgemeester Piet Buyse kwam het concern echter op zijn stappen terug. “Met zijn vuile DDR-streken en gedurend getater over De Groote Oorlog wist hij de Duitsers weg te jagen”, staat in het persbericht van PEGIDA. “We hebben lang met onze Duitse zusterbeweging overlegd, maar ook zij konden Beate Uhse niet op andere gedachten brengen.”

Meerderjarigheid

“Ze hadden ons bordelen beloofd aan Duitse discountprijzen, helemaal wat de Oude Vest hier nodig had”, zegt een woordvoerder van de groep die liever anoniem wil blijven, maar wel toegeeft zelf niet van Dendermonde afkomstig te zijn, “en nu gaan ze hier in de plaats vluchtelingen steken. Minderjarig dan nog. Het kan nog jaren duren alvorens die op de arbeidsmarkt komen. Dat is maatschappelijk toch niet te verantwoorden. Wij eisen op zijn minst meerderjarigheid zodat ze zichzelf meteen kunnen terugverdienen!”

PEGIDA vreest bovendien dat de meeste vluchtelingen van het mannelijk geslacht zullen zijn. In het persbericht gaan ze dan ook uitgebreid in op de verhoogde onveiligheid en risico’s die homoseksualiteit volgens hen met zich zouden meebrengen.

Dat het volksprotest met racisme te maken heeft, wil de vereniging echter ten stelligste ontkennen. “Onze leden gaan regelmatig aan het Brusselse Noordstation bij de Afrikaanse dames. Maar iedereen weet dat je op de NMBS niet altijd kan rekenen en bovendien zijn treintickets dit jaar alweer opgeslagen. Als grote voorstanders van een duurzame, lokale economie willen wij bij eigen mensen in onze winkelstraat terecht kunnen voor windowshopping”, aldus het persbericht.

Onverwachte steun

Opmerkelijk is dat het nakende volksprotest steun krijgt uit onverwachte hoek. Zo zullen er eveneens delegaties aanwezig zijn van urologische en gynaecologische zelfhulpgroepen

Enerzijds tekent de Klinefelter-vriendenkring present. Het syndroom van Klinefelter is een chromosomenafwijking bij mannen met als meest duidelijke effecten kleine testikels en een verlaagde vruchtbaarheid. Recent onderzoek aan de universiteit van Cambridge op brulapen heeft echter aan het licht gebracht dat apen met kleine teelballen waanzinnig veel maar inhoudsloos lawaai maken, “om hun kleine voorplantingsorgaan te compenseren”. De link is gauw gelegd. Wat voor brulapen geldt, geldt ook voor mensenmannetjes: “Hoe luider de brul, hoe kleiner de kloten.” De vocale steun van de zelfhulpgroep voor PEGIDA zal dus oorverdovend zijn.

Anderzijds zullen de Candidiasis-dames zich evenmin onbetuigd laten. Die groep bestaat uit vrouwen die ononderbroken last hebben van vaginale candidiasis, ofte vaginale schimmels. In de volksmond worden zij ook wel eens oneerbiedig ‘de zuurpruimen’ genoemd. De voorzitster van de zelfhulpgroep geeft de honers alvast lik op stuk: “Het protest van PEGIDA kan niet genoeg door zuurpruimen als wij gesteund worden!”

Nu de contracten tussen de provincie en Fedasil gefinaliseerd zijn zal het protest mogelijks weinig verschil maken. “Maar misschien kunnen we er wel nog voor zorgen dat er enkel meerderjarige Oost-Europese vrouwen worden opgevangen”, mijmert de woordvoerder van Pegida hoopvol.

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

3 comments

  1. Avatar

    En heel toevallig reclame van de NMBS naast het artikel “Zug nach Köln”. :p

  2. Avatar

    Mogelijk heeft Pegida een nog ononthuld motief voor het gebouw, om daar voor de kolonie lijders aan gerelateerde kwalen een eigen kliniek van het ziekenhuis te kunnen vestigen met een interne afdeling voor verblijf op middellange en langere termijn meer in de traditie van het gebouw. Mogelijk had er een mannen- en vrouwenafdeling tot stand gebracht kunnen worden, die elkaar aanvullen in een historische context. In Nederland doet men het anders als er conflicten zijn over de bestemming van een stukje architectuur. Dat wordt gewoon afgebroken. Wel dient men er snel bij te zijn, maar dat is bij de wet geregeld. Leegstand wordt dan deels beschermd, maar niet voor te lang. Vluchtelingen worden gespreid. De meeste gebouwen, vooral die met een publieke functie en van tien jaar of ouder zijn toch meestal klaar voor de sloop, daar zijn ze inmiddels wel op gebouwd, en dit proces wordt versneld door de opvang van vluchtelingen die er een of andere groepsgeest zouden kunnen opbouwen. Dit helpt ook de liberalisering van de markt, omdat publieke functies automatisch opgeheven worden door de afwezigheid van geschikte ruimte. Zo krijgen de vluchtelingen zo snel mogelijk een eigen woning en wordt daarmee de woningmarkt gestimuleerd. Misschien wat zonde van Beate Uhse voor een multifunctioneel complex, maar zoals Pegida al aangaf haalt dit het intieme karakter weg van een ouderwets volksverdrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*