Focus op ’t Keur tijdens Wereldanticonceptiedag

Vrijdag 26 september is Wereldanticonceptiedag. De stad Dendermonde focust dit jaar op de inwoners van ’t Keur.

Sinds 2007 is 26 september uitgeroepen tot Wereldanticonceptiedag. Op die dag willen verschillende verenigingen en farmavertegenwoordigers wereldwijd wijzen op het belang van anticonceptie in de strijd tegen het grote aantal ongeplande zwangerschappen in de wereld.

In Dendermonde richt de campagne zich dit jaar specifiek op de inwoners van de wijk Keur. ‘We hebben vastgesteld dat het aantal tienerzwangerschappen en ongewenste kinderen daar de voorbije jaren stevig de hoogte is in geschoten,’ aldus Conny Beelaert van de Stedelijke Preventiedienst.

Om het belang het belang van goede seksuele voorlichting en de beschikbaarheid van anticonceptie te onderstrepen, trekt een team van de stedelijke preventiedienst vandaag de straat op in ’t Keur. Ze zullen in elke brievenbus een folder stoppen met anticonceptietips.

Aanvankelijk was het ook de bedoeling dat de preventiedienst gratis condooms zou uitdelen. Tot bleek dat de condooms die vorige week werden geleverd te klein zijn voor de gemiddelde inwoner van ’t Keur. De stad onderzoekt nu of de condooms op korte termijn kunnen teruggestuurd worden en omgeruild voor een grotere maat.

Is dat niet het geval dan gaan de rubbertjes een jaar in de kast. Volgend jaar ligt de focus op Mespelare en daar is de gemiddelde penismaat kleiner dan op ’t Keur.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*