De bijzondere tattoo van Annie Van den Berghe

Verschillende kranten publiceerden deze week foto’s van het bovenlichaam van tv-presentator Erik Van Looy met daarop de 33 kandidaten voor het nieuwe seizoen van De Slimste Mens getattoeerd. Maar ook in Dendermonde loopt iemand rond met dergelijke bijzondere tattoo.

CD&V-fractieleidster Annie Van den Berghe zetelt in de gemeenteraad sinds 1983 en liet sindsdien bij de start van elke legislatuur de nieuwe raadsleden op haar lichaam tattoëren. Zo vinden we onder haar linkeroksel Ferdy Willems en onder haar rechteroksel Jean-Michel De Potter. De linker- en rechterarm van Van den Berghe vertellen ons welke socialisten sinds 1983 in de Dendermondse gemeenteraad zetelden: Bart Van Malderen, Carine Verhelst, Dina Verhavert, Ivan Verleyen,…

In de navelstreeks vinden we vooral CD&V-kopstukken terug als Jozef Dauwe, Dirk Abbeloos en Thérèse Van Gucht. ‘Omdat wij tsjeven echte navelstaarders zijn,’ aldus Van Den Berghe. Ook de andere CD&V-raadsleden kregen een plaatsje op de voorzijde van haar lichaam. Van de huidige generatie herkennen we onder meer Lien Van Hecke, Lien Verwaeren en Dieter Mannaert.

De rug van Van den Berghe oogt ook indrukwekkend, met een grote afbeelding van de drie burgemeesters die Van den Berghe in haar carrière heeft gekend: Maurits Dierick, Norbert De Batselier en Piet Buyse. De lege plek naast het trio is voorbehouden voor Leen Dierick. ‘Zij wordt de volgende burgemeester van onze stad en tevens de laatste onder wie ik zal dienen. De verkiezingen van 2018 zullen immers de laatste zijn waaraan ik zal deelnemen,’ verklaart Van den Berghe.

De oppositie kreeg dan weer een plaatsje op de onderrug van Van den Berghe. Onder meer Marius Meremans, Stefaan Van Gucht en Geert Vermeir staan er broederlijk naast elkaar. Ook Hilde Dierickx, Jan Van Damme en Johan Daman werden op het lichaam van de CD&V-nestor vereeuwigd. Zelfs de illustere partijtjes Plus (met Rudy De Brandt) en Samen (met Peter Bombay) zijn aanwezig.

Wie op het eerste zicht ontbreekt is voormalig eerste schepen Alfons Hermans. Maar volgens Van den Berghe is hij niet vergeten. ‘Waar ik Fons liet tattoëren, verklap ik lekker niet. Zelfs niet aan De Klaptand. Maar ik kan wel kwijt dat hij niet veel zonlicht te zien krijgt,’ knipoogt Van den Berghe.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*