Witmutsen zijn discriminatie beu

De Dendermondse Witmutsen mogen hun optocht die vorig jaar voor het eerst op de Grote Markt gehouden werd achter Dendermonde Zingt niet meer laten doorgaan. De kleinschalige vriendenclub was na het aflassen van het zangfeest al even op zoek naar een nieuwe datum, maar heeft van de stad niet langer de toelating gekregen.

“Enorm jammer”, zo weet Kris Roman, één van de oprichters die in het verleden ook internationale sprekers zoals David Duke naar onze stad bracht. “Het was vorig jaar gezellig met fakkels en volksliederen, wij voelen ons gediscrimineerd. Dat zoiets nog kan in de 21e eeuw op het paneuropese continent is verschrikkelijk, het opzetten van zo’n evenement heeft ons bloed, eer en tranen gekost, ik ben teleurgesteld.”

De Witmutsen plannen als protest een ludieke actie in de sinterklaas periode: “Dan valt onze outfit minder op,” knipoogt Kris “dan gaan we symbolisch met een zwarte Piet Buyse voor de spiegeltent staan”

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*