Vrachtwagen met huisvuil kantelt in Grembergen

Vrijdagnamiddag kantelde een vrachtwagen met huisvuil aan een rotonde in het Oost-Vlaamse Grembergen. De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis van Dendermonde overgebracht.

Het ongeval deed zich voor op de rotonde Keltenlaan – Dendermondebaan en Europalaan. De vrachtwagen kwam uit de richting van Dendermonde en reed naar Lokeren, toen het zware voertuig om een nog onbekende reden kantelde. De chauffeur raakte licht gewond.

De brandweer en gemeentediensten van Dendermonde wouden meteen beginnen met het goedje over te laden in andere vrachtwagens, maar schepen van openbare werken Leen Dierick hield hen tegen. “Eigenlijk is dit een opwaardering voor Grembergen, je mag niet vergeten dat ook Gijzegem op deze manier ontstaan is, en zelfs de geschiedenis van Grembergen vindt zijn oorsprong in afvalbergen van grintzand en kiezelstenen.”

Het stadsbestuur van Zele wil echter dat de puinhoop zo snel mogelijk verwijderd wordt want het ongeval leidt tot erg veel verkeershinder. Er werd een plaatselijke omleiding voorzien.

 

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*