6894341

Uplace koopt abdijschool

Het Oost-Vlaamse provinciebestuur gaat de abdijschool aan de Oude Vest verkopen. Dat werd begin deze week beslist. Onder meer de Regie der Gebouwen zou interesse hebben in het gebouw. Maar het is vastgoedontwikkelaar Uplace dat in pole-position ligt. Dat vernam de redactie van De Klaptand.

Het provinciebestuur koestert al jaren plannen om de abdijschool te verkopen. Het gebouw zou in te slechte staat verkeren voor een renovatie. En dus ging het provinciebestuur op zoek naar een koper.

Nadat het Dendermondse stadsbestuur te kennen gaf dat het geen interesse had in de site, kwam de provincie terecht bij de Regie der Gebouwen. Die zou het gebouw willen ombouwen tot een gesloten centrum voor asielzoekers. De Regie heeft op dit moment echter niet de financiële middelen om aan de vraagprijs te voldoen en zou bovendien ook nog de oude gevangenis als alternatief achter de hand hebben.

Dus ligt vastgoedontwikkelaar Uplace in pole-position om de abdijschool binnen te halen. Het bedrijf rond Club Bruagge-voorzitter Bart Verhaeghe zou in het Dendermondse stadscentrum een overdekt winkelcentrum willen neerpoten. Dat werd ons bevestigd door de woordvoerder van Uplace. Het winkelcentrum zou zich uitstreken van de Oude Vest tot aan de Dijkstraat en plaats bieden aan een honderdtal zaken. Onder het winkelcentrum zou een ondergrondse parking worden voorzien voor 350 wagens.

Die parking is in eerste instantie voorbehouden voor bezoekers van het winkelcentrum, maar wie iets koopt in het winkelcentrum mag tot twee uur na zijn aankoop in de parking blijven staan. ‘Dat moet mensen de mogelijkheid bieden om ook de andere zaken op de Oude Vest te bezoeken,’ aldus een woordvoerder van Uplace.

De publiekstrekker van het nieuwe winkelcentrum moet de Mediamarkt worden. ‘Bij ons bezoek aan de stad viel het ons meteen op dat Dendermonde, sinds het verdwijnen van Free Record Shop, geen multimediazaak meer heeft. Om nog te zwijgen over het absolute gebrek aan telecomzaken in het stadscentrum,’ klinkt het bij Uplace. ‘Daarom denken we dat Mediamarkt in Dendermonde een absoluut succesverhaal wordt.’

Gino Van der Vreken (Open VLD) is alvast tevreden met de plannen van Uplace. ‘Als eigenaar van een telecomshop aan de Oude Vest misloop ik dagelijks klanten door de parkeerproblematiek in de stad. Als Uplace extra parkeerplaatsen voorziet, zullen alle middenstanders daar mee van profiteren,’ aldus Van der Vreken.

De concurrentie van Mediamarkt schrikt Van der Vreken niet af. ‘Als liberaal kan ik niets tegen gezonde concurrentie hebben,’ klinkt het. ‘De Dendermondenaar weet overigens ook wel wie gsm’s verkoopt met kennis van zaken’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>