Staking verkeerslichten Dendermonde succes.

De vakbonden zijn tevreden met de opvolging van de stakingsactie van de verkeerslichten in Dendermonde. De verkeerslichten aan de kruising tussen de Mechelse Steenweg en de Noordlaan legden omstreeks acht uur deze ochtend het werk neer.

“Het was een zeer geslaagd experiment, waarbij het verkeer in de hele regio plots in de knoop zat. Met dit nieuwe soort acties willen we op een passieve manier staken.” Dat zegt Louis Pillaert (ABVV) namens het gemeenschappelijk vakbondsfront. 

“Het komt er op neer dat we in plaats van actief stakersposten op te zetten, er gewoon voor zorgen dat de activiteitsgraad vanzelf stilvalt – bijvoorbeeld zoals hier alle wegen afsluiten door een belangrijke verkeersadder plat te leggen. Zo moeten wij geen stakingspremies uitbetalen, het is ten slotte ook voor ons crisis.” 

Volgens de vakbonden was er vooral voor de transportsector en het openbaar vervoer een grote chaos, maar ook het industriepark en de handelskern van Dendermonde werden getroffen. Vandaag was het een algemene staking, maar er komen verdere acties. Volgende week staken de rode lichten, week erna de groene en de week daarna de oranje. 

“Ook het socio-culturele veld heeft zijn sympathie geuit, net als een aantal scholen waar vele leerlingen drie uur minder les moesten volgen omdat ze niet tijdig konden arriveren”, aldus Pillaert.

Zelfs Peter Meyers van Unizo Dendermonde was tevreden. “Ik stond deze ochtend in de spits en voelde het reeds aan m’n water: dit is de schuld van de sossen en de vakbonden! Ik was uiteraard opgewekt ook hier weer eens gelijk te krijgen.”

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

2 comments

  1. Cornelius Crayenbraaier

    En toen die twee stoere motards van de polies de wacht overnamen, was de chaos compleet…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*