Nele Dooms werkt aan nieuwe bestseller

Enkele maanden nadat het boek Beste Maatjes behoorlijk wat stof deed opwaaien in Dendermonde, is Het Laatste Nieuws-journaliste Nele Dooms bezig aan een nieuw boek. Het boek zal de titel ‘Onbereikbaar’ dragen en vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen twee Dendermondse politici.

Het idee voor het boek lag al jaren in één van de lades van Dooms bureau. Enkele weken geleden vond Dooms het papiertje met de ruwe verhaallijn terug onder een stapeltje cava-kurken dat zich in haar bureau had opgestapeld. ‘Ik was het eigenlijk al een beetje vergeten, maar toen ik die paar zinnen op het bewuste bierkaartje las, kroop ik meteen achter mijn schrijftafel’, vertelt Dooms.

Onbereikbaar gaat over een politicus van middelbare leeftijd die nog steeds achtervolgd wordt door een onmogelijke liefde. Onmogelijk omdat de vrouw in kwestie niet alleen veel jonger is, maar ook tot een andere partij behoort. ‘Het is een volledig fictief verhaal over een man wiens wereld instort als zijn oude liefde na een passionele nacht in het Dendermondse stadhuis de relatie meteen weer verbreekt. Het wordt alleen maar erger wanneer de vrouw ook zijn postje als schepen van cultuur inpikt’, aldus Dooms.

Dooms hoopt het boek klaar te hebben tegen de zomervakantie. Het wordt in de boekhandel verwacht eind oktober, ongeveer één jaar na Beste Maatjes, het ontluisterende boek over de vaak aangebrande sms’jes die Dooms kreeg vanuit de Dendermonde politieke wereld. De stap van non-fictie naar fictie viel Dooms naar eigen zeggen niet zwaar. ‘Als je voor Het Laatste Nieuws schrijft, ben je het gewend om dingen te verzinnen. Her en der heb ik de verhaallijn wel wat opgesmukt met ervaringen en gevoelens uit mijn eigen leven, maar elke gelijkenis met bestaande Dendermondenaren is louter toevallig.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*