Gino Van der Vreken krijgt programma op TV Oost

Gino Van der Vreken, eigenaar van een telecomwinkel op de Oude Vest en gemeenteraadslid voor Open VLD, krijgt binnenkort een opsporingsprogramma op de lokale zender TV Oost. Dat vernam De Klaptand in de marge van de uitreiking van de Dendermondse persprijzen het voorbije weekend.

Het programma ‘Gino zoekt’ zal vanaf mei elke zondagavond om 20 uur op antenne gaan. In het programma gaat de eigenaar van VDV Electro op zoek naar de onverlaten die de voorbije maanden verschillende keren een smartphone stalen in zijn winkel.

‘Ik heb een enorm archief aan bewakingsbeelden’, bevestigt Van der Vreken aan De Klaptand. ‘Op die beelden zijn verschillende diefstallen te zien, maar de beelden bewaren tot de politie er effectief mee aan de slag gaat, kost me handenvol geld aan opslagruimte. Daarom stapte ik met een programmavoorstel naar TV Oost.’

Volgens Van der Vreken was men daar onmiddellijk enthousiast. ‘Zoals iedereen weet worden ook de lokale zenders getroffen door de crisis in medialand. Besparen is het ordewoord geworden. Ze zagen dan ook meteen graten in mijn uitgebreide beeldarchief’, vertelt Van der Vreken.

Om juridische problemen te vermijden zal Van der Vreken eventuele minderjarige daders onherkenbaar in beeld brengen. Van der Vreken zal de beelden ook posten op een nieuwe website die hij binnenkort wil lanceren. ‘Bluetube richt zich op handelaars die bewakingsbeelden van diefstallen en overvallen op een eenvoudige manier  op het internet willen publiceren’, aldus Van der Vreken.

‘Falend parkeerbeleid’

Opvallend is ook dat Van der Vreken, jarenlang een tegenstander van het weren van de auto uit de binnenstad, nu zijn kar lijkt te keren. ‘De dieven konden vlak voor mijn zaak parkeren. Hadden ze op één van de randparkings moeten parkeren dan was het wellicht ook zover niet gekomen.’ Ook het kwartier gratis parkeren vindt plots geen steun meer bij het liberale gemeenteraadslid. ‘Een kwartier is voor die mannen genoeg om hun slag te slaan. Laat ons dat gratis parkeren afschaffen en meer blauw op straat sturen. De stadskas zal er wel bij varen’, besluit Van der Vreken.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*