Dimitri Bontinck stelt zich kandidaat voor de Wildeman

Dimitri Bontinck wil op donderdag 20 augustus deelnemen aan de Wildeman, de traditionele zoektocht van de Gilde der Vrije Pijnders naar nieuwe dragers van het Ros Beiaard.

Het lopen van de Wildeman is een oude traditie waarbij de kandidaten een aantal niet te onderschatten proeven (uithouding, kracht, behendigheid) moeten afleggen. Indien ze hiervoor slagen ontvangen ze een oorkonde en worden ze opgenomen in de Gilde der Vrije Pijnders. De Wildeman 2015 zal ook gebruikt worden om te bepalen welke pijnders binnen vijf jaar het Ros Beiaard mogen dragen.

Eén van de opmerkelijkste kandidaten voor de volgende Wildeman is Dimitri Bontinck, vader van Syriëstrijder Jejoen. Bontinck, een geboren Dendermondenaar, haalde de voorbije jaren veelvuldig de internationale pers met zijn pogingen om jihadisten terug te halen uit Syrië. Ook de roddelpers heeft een vette kluif aan de ex-militair die nooit om een zware uitspraak verlegen zit.

Zo verklaarde hij eerder al dat moslimmeisjes beter zijn in bed, dat hij de Turkse en Arabische meisjes maar voor het uitkiezen heeft en dat hij wel een relatie zou willen met Phaedra Hoste en Lesley-Ann Poppe. Omdat die laatste twee hem niet echt zagen zitten stelde Bontinck zich intussen ook kandidaat voor een nieuwe reeks van Temptation Island. Maar de grote droom van Bontinck zou zich situeren in zijn thuisstad.

 

Een beeld uit de wildemannenloop van 2009

Een beeld uit de wildemannenloop van 2009

Bontinck zou immers graag in 2020 het Ros Beiaard door zijn geboortestad dragen. Om die droom te realiseren zal Bontinck komende zomer deelnemen aan de Wildeman. In zijn bekende stijl feliciteert Bontinck de andere deelnemers nu al met hun tweede plaats. ‘Ik voel me zegezeker. Met mijn militaire training vormen de proeven van de Wildeman absoluut geen probleem voor mij. Ook de pek en veren schrikt me niet af. Ik ben de voorbije maanden door de buitenwereld genoeg met pek en veren het bos in gestuurd.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*