Dansgroep verhuisd naar bibliotheek

De Dendermondse dansgroep Fluks Moves heeft na lang zoeken eindelijk onderdak gevonden aan de achterzijde van de bibliotheek. 

‘We zitten in het gebouw waar voordien sociaal restaurant ’t Vork huisde’, legt dansinstructrice Paulien Verbeeck uit. ‘We hebben heel wat meer plaats dan in het stadhuis. Zo is er hier meer ruimte voor onze activiteiten en zitten we nog dichter bij een aantal scholen zodat de drempel voor de jongeren verlaagd wordt.’ 

De prominente dansgroep beoefent al jarenlijk diverse dansstijlen, met naast klassieke dans ook hiphop en jazz, maar heeft zich onder het toezicht van haar vorige creatieve coördinator Marius Meremans gespecialiseerd in Traditionele Oostenrijkse volksdansen.

De groep werd in 1985 opgericht en in het verleden ondermeer geleid door huidig schepen van Gebouwen Leen Dierick (CD&V). Zij zorgde ook voor de nieuwe locatie. Geruchten over belangenvermenging wil ze meteen de kop in drukken.

‘De vroegere lokalen van de dansgroep worden verbouwd tot tentoonstellingsruimte, aansluitend bij een toeristisch onthaal en bezoekerscentrum, en de oorspronkelijke lakenhal – waar de dansvoorstellingen werden gegeven – wordt in ere hersteld. Daarom zochten we een nieuw onderkomen en dat vonden we met Sas 34’, zegt Dierick.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*