Aalst bouwt ijspiste om in visvijver

De ijspiste in Aalst blijft morgen uitzonderlijk gesloten. Omdat de ijslaag volledig dreigt weg te smelten door de zachte temperaturen werd beslist om de ijspiste om te bouwen in een visvijver.

Door het zachte weer van de voorbije dagen is al 3 centimeter van de 14 centimeter dikke ijslaag van de Aalsterse ijspiste weggesmolten. Tot grote frustatie van heel wat schaatsers. ‘Als je valt, dan is je broek kletsnat,’ klonk het vorige week in de kranten.

Het Aalsterse stadsbestuur kwam het voorbije weekend in spoedberaad bijeen over de kwestie. Omdat er geen kouder weer op komst is en om de elektriciteitsfactuur niet verder te laten oplopen, besliste het schepencollege om de stekker volledig uit de piste te trekken en het ijs volledig te laten smelten.

De stadsdiensten zullen morgen de piste ombouwen tot een waterdichte kuip van 1 meter diep. Nadien zal de brandweer de kuip met Denderwater vullen en zal er 1000 kilo forel worden uitgezet. Als alles vlot verloot, kunnen we Aalsterse visliefhebbers vanaf zondagochtend aan de piste terecht om verse forel voor het oudejaarsmenu uit het water te halen.

In Aalst wordt met een beschuldigende vinger naar Dendermonde gewezen. Enkele weken geleden riep het stadsbestuur van de Ros Beiaardstad immers op om de chauffage een graadje hoger te zetten om de klimaatopwarming te versnellen. Op die manier zou Aalst immers onder water komen te staan.

Het stadsbestuur van Aalst beraadt zich nu over mogelijk juridische stappen tegen Dendermonde.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*