Stad Dendermonde roept op chauffage graadje hoger te zetten

De stad Dendermonde roept zijn inwoners op om de chauffage de komende maanden een graadje hoger te zetten. De stad wil op die manier de opwarming van de aarde een handje helpen en de stad Aalst onder water zetten.

Vandaag verschenen op de invalswegen naar Aalst 30 grote affiches met daarop een overstroomde Aalsterse Grote Markt, met standbeeld van Dirk Martens. Met de campagne wilden schepenen Ann Van de Steen (SD&P) en Iwein De Koninck (CD&V) de Aalstenaars alarmeren voor de gevolgen van de klimaatverandering.

campagnebeeld‘Iedereen weet dat door de opwarming van de aarde de zeespiegel stijgt, maar toch staan we te weinig stil bij de gevolgen ervan. Als we weigeren actie te ondernemen, komen bepaalde gebieden onder water te staan, zelfs in Aalst,’ aldus de schepenen. Zo ligt het laagste punt in deelgemeente Gijzegem op amper drie meter boven de zeespiegel.

De Aalsterse campagne inspireerde het Dendermondse stadsbestuur meteen tot een tegenzet. ‘Gezien de historische rivaliteit tussen beide Dendersteden, willen we alles in het werk stellen om de Aalsterse campagne een hak te zetten. Daarom roepen wij al onze inwoners op om de chauffage de komende weken een graadje hoger te zetten en de auto zo vaak mogelijk te gebruiken.

Om het autogebruik te stimuleren worden alle huidige pijnpunten in het mobiliteitsplan versneld weggewerkt, zodat de Dendermondenaars geen enkele reden meer hebben om de auto thuis te laten. Zo schrapt de stad het betalend parkeren en zal de politie in de toekomst geen snelheids- en alcoholcontroles meer houden.

‘In plaats van Aalst-aan-zee willen wij niets liever dan Aalst-in-zee’, besluit het persbericht van het stadsbestuur.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*