Code rood! Lokale politie schorst inspannende achtervolgingen!

Op de Facebookpagina van de Lokale Politie Dendermonde lazen we volgend niet mis te verstane persbericht.

“Onze vrienden van ‘Samen vermijden we de alcoholcontroles in de regio Dender’ hadden al even door dat het Dendermondse keurkorps de laatste dagen geen achtervolgingen te voet of met de fiets meer inzet. Onze agenten roepen eenvoudigweg vanop afstand ‘Halt!’ naar de potentiële arrestanten. Blijven ze staan? Dan kan een kind de was doen. We sleffen gewoon naar hen toe om de booswichten bij de kraag te vatten. Lopen ze weg? Jammer, maar volgende keer beter. We blijven onverzettelijke optimisten.

Op deze Facebookpagina hadden enkele opmerkzame inwoners die aanpak al gesignaleerd. Alvast veel respect voor de opmerkelijke perceptie van diegenen die onze snode plannen onmiddellijk doorhadden.

Onze enige reactie hierop is dat we dankzij ons gebrek aan inspanningen het aantal letselongevallen, oververhittingen, baaldagen, steen-en-beenklachten en hartkloppingen binnen het korps tijdens de hittegolf met 50% hebben doen dalen. Trouwens, we hebben de laatste tijd flink geïnvesteerd in ons voertuigpark. Niets is fijner om vanuit onze nieuwe luchtgekoelde karren met een bananenmilkshake of een ijskoude Cécémel in de hand brave burgers te flitsen, i.p.v. in die loden hitte achter gespuis aan te sjezen. Echt genieten!

Bovendien hebben we het idee zonder schroom gepikt van een bevriend Nederlands korps. Onze Noorderburen zijn al langer het gidsland inzake politionele aanpak van bv. drugoverlast, prostitutie, etc., dus waarom zouden we hun hittegolfmaatregelen niet zomaar mogen overnemen?”

Op de telefonische repliek van De Klaptand dat het om een geslaagde grap van de Politie Zaanstreek gaat, wordt laconiek gereageerd: “Dat lijkt ons erg onwaarschijnlijk. Bepaalde beroepsgroepen horen nu eenmaal geen poetsen te bakken. Een nieuwslezer stopt toch ook geen moppen in zijn nachtbulletin? Wij posten toch ook geen fratsen online? Stel je voor dat wij zouden suggereren de naam van de betreffende Facebookgroep te veranderen naar ‘Samen vermijden we de alcoholcontroles in de regio Dender en geven we een vrijgeleide aan alle drugskoeriers die willen leveren in onze streek’, dan zouden we onszelf toch tot een aanfluiting maken? Neen, we blijven onze job ernstig nemen. The game is on!”

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*