Schepen Cleemput bij het afval gezet

Dat Dendermonde een nieuwe, dynamische schepen van natuur heeft, zullen we geweten hebben. Nele Cleemput (CD&V) liet zich al opmerken door onverminderd en gewapend met vuilniszak en knijper de straten met de meeste ‘kiezersvisibiliteit’ proper te houden, maar nu gaat ze nog een stapje verder.

“Als schepen van Sport heb ik net een tournee afgerond langs alle sportclubs in Dendermonde,” vertelt deze duivel-doet-al. “De commentaren waren eenduidig positief. Nu mijn echtgenoot nachtenlang uithuizig is voor diepgravende research in het kader van zijn nieuwe roman ‘Ilsa, wolvin von die Mariathrone’, heb ik tijd over. Daarom wou ik eenzelfde tournee organiseren in het kader van mijn mandaat als schepen van natuur en de komende 2 weken op diverse plaatsen in een gele zak kruipen en mij mee laten ophalen.”

“Zoals mijn collega’s van N-Va kunnen getuigen worden politici dezer dagen steeds sneller bij het grof vuil gezet . Dat werkte voor mij inspirerend dus wou ik aan den lijve ondervinden hoe het er aan toe gaat met het afval in Dendermonde.”, aldus schepen Cleemput.

Het initiatief kreeg al meteen bijval van zowel oppositie als meerderheid. Zo bood Gino Van Der Vreken zich al aan als blauwe zak, en Hilde Raman als klein gevaarlijk afval. In het verleden bleek alvast dat ze uitermate recycleerbaar was.

“Het is leuk dat collega’s meteen zo enthousiast zijn, maar ik wil me eerst vooral zelf verder onderdompelen in de gewaarwording en de ervaringen van het afval.” De eerste test was voor Cleemput alvast een meevaller. “Al heb ik spieren gebruikt die ik nog niet kende, en die duidelijk nog een paar dagen stijf zullen aanvoelen”, lacht ze, “en gelukkig kan ik me zondag milieuvriendelijk wassen bij de Big Jump!”.

“Als extra geste zal ik zondag trouwens de hele dag aan het Sas te vinden zijn. Om de mensen te belonen die hun afval in de vuilnisbak werpen zal ik telkens dertig seconden het Ros Beiaard zingen.”

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*