Blozen vraagt speelgoed terug aan De Tondeldoos

Corsogroep Blozen won vorige week zondag overtuigd het jaarlijkse Bloemencorso in Sint-Gillis-Dendermonde. Maar ook deze keer wordt de overwinning overschaduwd door een incident. De groep vraagt nu immers al het speelgoed van De Tondeldoos terug. Dat vernam De Klaptand.

Corsogroep Blozen trok zondag door de straten van Sint-Gillis met de Corso Express, een enorme speelgoedtrein. Onderweg zamelde de groep een massa speelgoed in voor De Tondeldoos, een organisatie voor kansarme kinderen in Dendermonde. Het nobele initiatief bezorgde Blozen wellicht de overwinning, want puur technisch was de trekhond van Fantasia zonder twijfel een mooiere wagen.

Het verhaal van de Corso Express dreigt voor Blozen echter nog een vervelend staartje te krijgen. Het muziekje waarop de Corso Express door de straten trok, blijkt nu immers niet zelfgeschreven, maar schaamteloos gejat van de animatiefilm The Polar Express, waarin onder meer Tom Hanks schitterde.

De advocaten van filmstudio Warner Bros kwamen via Youtube het bestaan van de Blozen-versie van het titelnummer van de film op het spoor. Deze week viel een bijzondere zware schadeclaim in de bus bij Blozen. De filmstudio eist zowat 50.000 euro wegens het onrechtmatig gebruik van de muziek uit de film tijdens de corso’s van Blankenberge en Sint-Gillis-Dendermonde.

Een flinke tegenvaller voor de groep want van het prijzengeld van de Bloemencorso blijft op vandaag nog slechts 12 euro en 15 cent over. ‘De rest hebben we allemaal opgebrast’, klinkt het bij voorzitter Dylan Van Ransbeeck. ‘Omdat er volgend jaar toch geen corso meer is, hebben we zondag al onze leden en sympathisanten een keer flink getrakteerd.’

‘Dat hadden we misschien beter niet gedaan’, jammert Van Ransbeeck. ‘We dreigen nu met een financiële kater achter te blijven. Daarom zou ik De Tondeldoos vriendelijk willen vragen of we het ingezamelde speelgoed niet terug kunnen krijgen om het openbaar te verkopen. Jammer voor die arme kindjes, maar het lijkt me evident dat we in deze eerst voor onszelf zorgen en dan pas aan onze arme medemens denken’, besluit Van Ransbeeck zonder blozen.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*