Herseninhoud Tomas Roggeman volledig uitgelekt

De Antwerpse ring richting Gent zit potdicht. Een vrachtwagen heeft er namelijk de volledige herseninhoud van Tomas Roggeman verloren. De brandweer zit met de handen in het haar. “We hebben al veel bagger geruimd in ons leven, maar deze troep opkuisen wordt loodzwaar. Zeker in deze weersomstandigheden. Dat goedje begint meteen te gisten en te stinken.”

Volgens een woordvoerder van de politie was het ongeval te wijten aan een stuurfout van de chauffeur. “Bij een radicaal inhaalmanoeuvre helde de vrachtwagen extreem over naar rechts, waardoor de lading van het centrum van de oplegger naar de rechterkant is beginnen te schuiven. De bestuurder voelde zijn vrachtwagen uit balans geraken en trachtte te corrigeren door krachtig te remmen. Daardoor klotste de smurrie naar de voorkant van de laadruimte en gulpte het onder het beschermende dekzeil vandaan. Met alle gevolgen van dien.”

Officieel houden ze bij de N-VA de lippen stijf op mekaar omtrent dit incident. Dat doet vermoeden dat er iets niet helemaal koosjer is aan dit transport.

Het cerebrum Van Roggeman in betere tijden (detailopname).

Het cerebrum van Roggeman in betere tijden (detailopname).

Een partijmilitant bevestigt dat officieus. “Van dit uitzonderlijk vervoer mocht eigenlijk niemand op de hoogte zijn. Het is een publiek geheim dat het brein van Roggeman niet in staat is om zelfstandig ideeën te produceren. Het hoeven dan nog niet eens goeie te zijn. De lat ligt echt niet hoog bij ons. Maar goed, dat lukt dus niet. Daarom werden die hersenen naar Utrecht gestuurd om er een Wilders-brainwash te ondergaan. Met succes, blijkbaar. De hersenen hadden begrippen als ‘kopvodden’, ‘tuigdorpen’ en ‘islamgespuis’ netjes geabsorbeerd. Tomas zou er in het najaar flink mee uitpakken bij onze achterban. Het zou erin gegaan zijn als zoete koek. Maar het mag dus niet baten.”

Ondertussen heeft de Dendermondse brandweer contact opgenomen met zijn Antwerpse collega’s om te melden dat ze geen moeite moeten stoppen in het opruimen van die drab. “Het verdampt toch, en bovendien kunnen we daardoor niet binnen de 15 minuten in Appels zijn.”

Roggeman zelf kon niet reageren, hij is nog onder verdoving. “Al 29 jaar!” voegt de militant er nog snel maar categoriek aan toe.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*