Benefietfest voor achterstallige parkeerboetes

Open VLD-gemeenteraadslid Gino Van der Vreken organiseert vrijdag een Benefietfest in feestzaal Entrepot om een aantal achterstallige parkeerboetes te helpen betalen. De boetes zijn al enkele jaren oud, maar Van der Vreken heeft tot dusver altijd geweigerd ze te betalen.

Toen een tiental jaar geleden het parkeerbeleid in de Dendermondse binnenstad werd aangepast, was Gino Van der Vreken, eigenaar van een telecomshop op de Oude Vest, één van de grootste tegenstanders. Het betalend parkeren en de hoge kostprijs ervan zou er volgens de winkelier voor zorgen dat de mensen het stadscentrum mijden voor hun aankopen en hun heil zoeken bij de grote ketens langs de Mechelsesteenweg.

Van der Vreken, sinds 2012 gemeenteraadslid voor Open VLD, bleef zijn wagen parkeren op de Oude Vest, maar weigerde consequent alle parkeerboetes te betalen die hij er sindsdien kreeg. Enkele weken geleden kreeg Van der Vreken echter een aanmaning van de City Park in de bus. Het bedrijf dreigde met juridische stappen indien de politicus de achterstallige 11.500 euro niet zo betalen voor 31 maart.

Van der Vreken beseft dat hij geen kant meer op kant en het bedrag op tafel zal moeten leggen. ‘Ik ging raad vragen bij een advocaat en het blijkt beter om alles te betalen in plaats van een procedure te starten’, aldus de politicus. ‘Een aantal van mijn Open VLD-collega’s stelde voor om een benefietfestival te organiseren om het benodigde bedrag op te halen. Op het festival zal ik zelf enkele van mijn favoriete nummers zingen, daarnaast is er een optreden van de liberale fanfare Sint-Cecilia. Na de optreden is er een fuif met DJ Eddy Del White,’ zegt Van der Vreken.

Ook aan de inwendige mens werd gedacht. ‘We zorgen voor een oester- en cavabar. Uiteraard aan democratische, marktconforme prijzen’, besluit de winkelier.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*