Ook stadsbestuur neemt maatregelen na vliegtuigcrash

Ook het Dendermondse stadsbestuur verscherpt de veiligheidsmaatregelen na de crash van de Airbus A320 van de Duitse lowcostmaatschappij Germanwings in de Franse Alpen vorige week. Dat vernam De Klaptand.

Vorige week dinsdag crashte een Airbus A320 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings in de Franse Alpen. De 150 inzittenden van het toestel kwamen allemaal om het leven. Vrij snel na het ongeval rees het vermoeden dat de copiloot van het toestel het vliegtuig moedwillig had laten neerstorten nadat hij de piloot tijdens een sanitaire stop had buitengesloten uit de cockpit.

Na het incident verscherpten verschillende luchtvaartmaatschappijen al hun veiligheidsprocedures. Zo werd er onder meer beslist dat er voortaan altijd twee personen in de cockpit moeten aanwezig blijven.

Ook het Dendermondse stadsbestuur neemt nu de nodige maatregelen na de ramp. In een interne nota aan het stadspersoneel staat onder meer dat er voortaan altijd minstens twee personeelsleden in het Vleeshuismuseum op de Grote Markt moeten aanwezig zijn. Het stadsbestuur wil daarmee voorkomen dat een depressief en labiel personeelslid een aanslag zou plegen op de mammoet, één van de pronkstukken van het museum en met zijn 28.000 jaar de oudste inwoner van de stad.

In een korte reactie liet schepen van Volksgezondheid Patrick Meulebroek weten dat het stadsbestuur op zich veel ervaring heeft met mensen die psychisch niet helemaal gezond zijn. ‘Onze stad loopt er vol van, maar de lijn tussen waanzin en krankzinnigheid is flinterdun. ‘

Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de nieuwe veiligheidsmaatregelen. ‘Als ik dit lees denk ik eerder dat onze stad nood heeft aan twee burgemeesters’, klinkt het bij N-VA-kopstuk Marius Meremans.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar
    Huck, Huck & Habacuck

    Ook het Ministerie van Justitie, Oost-Vlaanderen, afd. Dendermonde zal hiermee rekening houden en in plaats van in de griffie van de politierechtbank 1 klerk en 11 “PC’s met bijhorende desk” te laten functioneren, zullen er 11 klerken met 1 PC AANWEZIG ZIJN… zodat het er een beetje vooruit gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*