pitta

Dendermondse moslims excuseren zich voor pittabars

Tientallen moslims hebben zich de voorbije dagen op de sociale netwerksite Twitter voor zowat alles geëxcuseerd met de hashtag #MuslimApologies. De Dendermondse moslims excuseerden zich op hun beurt voor de belabberde kwaliteit die de Dendermondse pittabars leveren.

Het begon allemaal toen gematigde moslims zich op Twitter distantieerden van onder meer de Taliban, Al-Qaeda en Islamitische Staat met de hashtag #NotInMyName. De hashtag #MuslimApologies werd gelanceerd als een satirische reactie daarop. Zo waren er moslims die zich excuseerden voor Zinedine Zidane, het feit dat Leonardo Di Caprio nog geen Oscar won en dat België het wk voetbal niet kon winnen.

Ook de Dendermondse moslimgemeenschap liet zich van zijn humoristische kant zien. Zij excuseerden zich de voorbije dagen uitgebreid voor onder meer de belabberde kwaliteit die de Dendermondse pittabars leveren. ‘Sorry voor dat vervallen varkenvlees in de pitta bij Pitta Karine,’ klonk het onder meer.

Een andere moslim excuseerde zich dan weer omdat bij Pamukale de frieten in olijfolie worden gebakken. Verder kwamen er onder meer excuses voor de ‘kartonnen’ pittabroodjes bij Belkan en het kwakje dat één van de koks bij Antalya achterliet in de looksaus.

Maar de Dendermondse moslims excuseerden zich ook voor al de 158 stemmen op de Links Socialistische Partij bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. ‘We hebben per ongeluk het verkeerde bolletje gekleurd,’ klonk het. Het voorbije weekend kwamen er ook excuses voor het feit dat de allochtone middenstanders niet meededen met de Dag van de klant. ‘Het spijt ons dat we onze klanten geen cadeautje konden geven tijdens de Dag van de klant’, klonk het bij verschillende Twitterende allochtone Dendermondse ondernemers.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>