Carnavalcomité vraagt excuses of ontslag Tomas ‘Brokkeman’

Het Dendermondse Carnavalcomité vraag het ontslag van N-VA-gemeenteraadslid Tomas Roggeman. Aanleiding is een statusupdate van Roggeman op Facebook.

Het zit er bovenarms op tussen het Dendermondse Carnavalcomité en Tomas Roggeman, gemeenteraadslid voor de N-VA. Aanleiding is een bericht dat Roggeman donderdagavond postte op Facebook. In dat bericht juichtte Roggeman het toe dat Studio Brussel-dj Gunther D een uur lang Aalsterse carnavalhits ging draaien.

De sympathie van Roggeman voor de Aalsterse carnavalmuziek schoot bij het Dendermondse Carnavalcomité echter in het verkeerde keelgat. ‘Dit is ongezien,’ klinkt het bij Willy Ophalvens, voorzitter van het Carnavalcomité. ‘Als Dendermonds politicus zou Roggeman moeten aanvoelen hoe gevoelig deze materie ligt. Dat Roggeman met zijn Facebook-bericht eigenlijk openlijk zijn Dendermondse roots afvalt, is niet alleen bijzonder pijnlijk voor hemzelf, maar ook voor alle Dendermondse carnavalisten en alle Dendermondenaren die de voorbije jaren hun vertrouwen in Roggeman hebben gesteld.’

Het Carnavalcomité verwachten dat Roggeman zich publiek excuseert voor deze ongelukkige uitschuiver. ‘Indien Roggeman niet met excuses komt, zullen we voor aanvang van de volgende gemeenteraad luidkeels het ontslag van Roggeman eisen. Als Roggeman de Aalstenaren dan toch zo genegen is, dat hij er dan gaat wonen’, aldus een ziedende Ophalvens, die nu pas echt op dreef raakt. ‘Kijk, ik kan begrijpen dat Roggeman niet het scherpste mes in de schuif van N-VA is, maar dat een politicus zo de Dendermondse cultuur en tradities verloochent is ongezien.’

‘Als ik lees dat een nieuwssite Tomas Roggeman heeft uitgeroepen tot één van onze leiders van de toekomst, dan kan ik alleen maar concluderen dat die journalisten wellicht zwaar aan de paddestoelen hebben gezeten’, besluit Ophalvens.

Het is niet de eerste keer dat Roggeman in opspraak komt. Eerder kreeg hij onder meer al flinke kritiek toen hij foto’s van de ontknekeling van het kerkhof van Appels lekte aan de Dendermondse pers. Toen vroeg eerste schepen Leen Dierick om het ontslag van het N-VA-raadslid. Het brokkenparcours van de politicus leverde hem intussen de geuzennaam Tomas Brokkeman op.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. De mensen hebben geen enkel respect meer voor hun eigen cultuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*