Leen Dierick vraagt ontslag Tomas Roggeman

Coup de theatre in de Dendermondse politiek. Nadat eerder deze week N-VA-raadslid Tomas Roggeman vroeg dat Leen Dierick haar bevoegdheid van schepen van begraafplaatsen zou ter beschikking stellen, vraagt Dierick nu het ontslag van Roggeman als gemeenteraadslid.

Tomas Roggeman stapte eerder deze week naar de pers met gruwelijke foto’s vanop het kerkhof in Dendermonde. Daar lagen enkele dagen knoken, schedels en lijkzakken open en bloot in het zicht van alle buurtbewoners.

‘Het is intussen de vijfde keer dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen op onze kerkhoven. Steeds wordt het een trapje wansmakelijker. Als de schepen er niet voor kan zorgen dat onze overledenen een waardige rustprijs krijgen, geeft ze beter haar bevoegdheid door aan iemand die hier wel de nodige zorg aan kan besteden’, aldus Roggeman in Het Laatste Nieuws.

Schepen van begraafplaatsen Leen Dierick reageerde aanvankelijk ontzet en wees erop dat zij in het bestek voor de ontknekelingswerken wel degelijk had gevraagd dat het terrein met een omheining aan het zicht zou onttrokken worden.

Nu de zaak bekoeld lijkt, slaat Dierick echter opvallend hard terug. In een bericht op Facebook hekelt Dierick onder meer dat Roggeman foto’s nam van de schedels en beenderen en dat hij met die beelden naar de pers stapte.

‘Ik weet dat Roggeman erom bekend staat tot op het bot te gaan, maar dat hij foto’s van menselijke resten moet gebruiken voor politiek gewin is er voor mij over. De grenzen van het fatsoen zijn hier zwaar overschreden’, aldus nog Dierick, die er aan toevoegt dat ze erop rekent dat de actie van Roggeman door de rest van de N-VA-fractie wordt veroordeeld. ‘Roggeman moet opstappen’, besluit Dierick.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*