Water zwembad Lebbeke aangeboden op Freecycle

De 250.000 liter water die in de nacht van zaterdag op zondag verdween uit het zwembad van Lebbeke is terecht. Het water werd gisteren, keurig op flessen getrokken, aangeboden in de Facebookgroep Freecycle Dendermonde. Dat vernam De Klaptand.

Het zwembad van Lebbeke in gevulde toestand.

Het zwembad van Lebbeke in gevulde toestand.

Het voorbije weekend liep voor de tweede keer in minder dan een jaar de grote badkuip van het zwembad van Lebbeke leeg. Zondagochtend ontdekte een personeelslid van het zwembad dat de 250.000 liter water die het zwembad moet vullen de benen had genomen. In de kelder van het zwembad werden weliswaar nog vluchtsporen aangetroffen, maar toch bleef het water spoorloos.

Tot iemand maandagnacht onder een valse naam een opmerkelijke advertentie in de Facebookgroep Freecycle Dendermonde plaatste. ‘Gratis aangeboden. 250.000 liter water. Netjes op flessen getrokken. Kan sporen van urine bevatten. Geen pb. Bij grote interesse loting dinsdagavond om 18 uur. In één keer af te halen in Lebbeke’ De bewuste advertentie verdween echter na korte tijd offline en ook het Facebookprofiel van de adverteerder werd inmiddels verwijderd.

Het is al de tweede keer in minder dan een jaar dat onbekenden aan de haal gaan met het Lebbeekse zwemwater. Het gemeentebestuur heeft geen enkel idee wie er achter de waterdiefstal zou kunnen zitten, maar zegt dat de veiligheidsmaatregelen in en rond het zwembad de komende maanden fors zullen opgedreven worden.

De buren van het Lebbeekse zwembad zijn de waterdiefstallen grondig beu.

De buren van het Lebbeekse zwembad zijn de waterdiefstallen grondig beu.

De lokale politie van Lebbeke is inmiddels een opsporingsonderzoek gestart. Zo worden de volgende dagen een aantal stalen genomen bij brouwerij Van Roy in Wieze. Bij het brouwen van bier wordt immers heel wat water gebruikt en dus staat de brouwerij op de lange lijst met mogelijke verdachten.

De buren van het zwembad zijn de waterdiefstallen inmiddels grondig beu. Zij kregen immers voor de tweede keer op minder dan een jaar een forse lading rioolwater in hun kelder. Net als vorige keer hadden de waterdieven zich immers vergist van leiding en hadden ze in eerste instantie de beerput van het sportcentrum leeggetrokken.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*