De foto die op de Facebookpagina van burgemeester Piet Buyse verscheen.

Volgend seizoen Game Of Thrones speelt zich af in Dendermonde

De stad Dendermonde fungeert als decor in het vijfde seizoen van de succesvolle HBO-reeks Game Of Thrones. Dat lekte uit nadat burgemeester Piet Buyse een foto postte van zichzelf met acteur Peter Dinklage.

Dinklage was in het grootste geheim te gast in het stadhuis, samen met een location hunter van HBO. Beide waren zo onder de indruk van de Grote Markt, dat ze meteen beslisten om Dendermonde te gebruiken als decor in het vijfde seizoen van de reeks. De acteur speelt in de reeks de rol van Tyrion Lannister, een onvolgroeide dwerg met blond haar en ongelijke ogen

De makers van de succesvolle reeks kwamen Dendermonde op het spoor nadat ze de dvd hadden bekeken van het totaalspektakel Stad In As. De komst van Game Of Thrones zal niet alleen een toeristische boost geven aan het historische stadscentrum, maar zal ook flink wat werkgelegenheid met zich meebrengen. De makers doen immers voor de massascènes een beroep op plaatselijke figuranten.

Het gros van de HBO-reeks wordt gefilmd in Belfast (Noord-Ierland) en Dubrovnik (Kroatië), maar eerder werd ook al uitgeweken naar Sevilla (Spanje).

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. flauwe grap hoor, dat kan toch helemaal niet. En daarbij die foto is bewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*