tanara

Vlasmarktbrug loopt schade op bij bootvaart

De brug die de Vlasmarkt verbindt met de Grote Markt werd het voorbije weekend zwaar beschadigd bij een aanvaart met het toeristische binnenschip Tanara. Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) bekijkt momenteel hoeveel schade de brug heeft opgelopen. Het is nog niet duidelijk of de brug opnieuw kan opengesteld worden. Mogelijks is ze voor maanden buiten werking.

De bruggen over de oude Dender blijven voor beroering zorgen in Dendermonde. Eerst moesten de Dendermondenaren jarenlang wachten op de nieuwe Bogaertbrug, uiteindelijk werd de brug gerealiseerd maar werd deze bij de opening beschadigd. Nu liep ook de Vlasmarktbrug averij op bij een aanvaring tussen het toeristische binnenschip Tanara. Door het vertrekken van de Chileense Zoogkoeter en de hevige regenval  de afgelopen weken stond het waterpijl opmerkelijk hoger. De botsing tegen de vijzels zorgde ervoor dat de brug deels kantelde en urenlang schuin over het water bengelde. De inzittende toeristen werden met een reddingssloep geëvacueerd.

Rond 20.00 uur werd de brug terug in evenwicht gebracht en kon de schade opgemeten worden.”Daar zijn we nu nog volop mee bezig. Morgen gaan we ook nog eens langs met de verzekering. Er is wat zichtbare schade, maar we moeten natuurlijk ook nagaan of er onzichtbare schade is.”, klinkt het bij W&Z.

Er wordt ook nagegaan of de schade ter plaatse kan hersteld worden en of er genoeg reservestukken beschikbaar zijn. W&Z hoopt, net als de Dendermondenaren dat de schade meevalt. Voorlopig is het nog niet duidelijk of de brug de komende maanden kan opengesteld worden.

About Willy Van Damned

Willy Van Damned
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>