Tolheffing aan nieuwe sluis in Dendermonde

Waterwegen & Zeekanaal heeft een oplossing klaar voor de oversteek voor fietsers en voetgangers aan de nieuwe sluis in Denderbelle. Dat vernam onze redactie.

Vorige week raakte bekend dat Waterwegen & Zeekanaal in de plannen voor de nieuwe sluis in Denderbelle geen oversteek had voorzien voor fietsers en wandelaars. Dat zou voor zo’n 120 fietsers per dag betekenen dat ze ofwel langs de brug in Gijzegem ofwel langs het brugje aan VPK de Dender moeten oversteken. Voor de Oudegemse SP.A-politici Tom Bogman en Bart Van Malderen was zoiets ondenkbaar.

Na overleg met Waterwegen & Zeekanaal zou er nu toch een oplossing zijn gevonden. In de definitieve plannen wordt wel degelijk een oversteek voorzien voor fietsers en wandelaars. Maar om de extra kosten te recuperen zal W&Z tol heffen. ‘We denken aan een bedrag van 50 cent per oversteek. Onze commerciële dienst zal ook een abonnementsformule uitwerken voor mensen die de oversteek gebruik om bijvoorbeeld naar hun werk bij VPK te gaan,’ aldus een woordvoerder van W&Z.

‘Wie geen tol wil betalen, kan nog altijd het brugje aan VPK of de brug in Gijzegem gebruiken, maar het spreekt voor zich dat we de tol tijdelijk kunnen opheffen wanneer zich op één van de andere bruggen een kettingbotsing zou voordoen.’

Aan beide kanten van de oversteek komt een tolhokje. Die zullen tijdens de spitsuren worden bemand door enkele omgeschoolde langdurig werklozen uit Mespelare. Buiten de spits zal er betaald kunnen worden met klein geld, Bancontact of creditcard.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*