TABOEDOORBREKEND! CD&V-vrouwen hanteren zelfbevrediging als wapen tegen pre-verkiezingsstress: “Our body is our oyster!”

Nu het electorale uur U van de verkiezingen met rasse schreden nadert, spannen de zenuwen bij de kandidaten strakker om strakker. Zeker bij de mandatarissen van de CD&V. De huidige meerderheidspartij voelt de hete adem van rivalen als N-VA en Vlaams Belang, waar absoluut geen vuiltje aan de hand is, flink in de nek. Tegen die stress trekken de vrouwelijke kandidaten stevig van leer. Hun uitlaatklep: tenenkrullende masturbatie. “Masturbatie was lange tijd als politiek: je deed het of je deed het niet, maar je praatte er niet over. Die tijd is voorbij! We zijn bevrijd, verlost,… herboren! Our body is our oyster”, aldus een blakende Martine Van Hauwermeiren.

“Je moét je spanning kunnen ventileren”, redeneert Martine. “Anders schuif je regelrecht een burn-out in. De politiek is immers een hondenstiel. Zeker voor ons, dames. Daarom dachten we eerst met de ladies een christendemocratisch loopcompagnietje op te richten of een yogakliek. Maar omdat je daar extra kleren of matjes voor moet meezeulen, kwamen we daar maar niet van de grond. We zochten dus een alternatief. En, ere wie ere toekomt, het was Dieter Mannaert die tijdens een dronken nacht in de Jardin opbiechtte dat hij in tijden van zenuwachtigheid de eenogige slang al eens wat vaker gedag zegt. Of zoals hij het zelf omschreef: ‘potig afkarnt’. Dat was voor ons een openbaring.”

“Sindsdien organiseren we na elke vergadering met de vriendinnen, want dat zijn we, een momentje voor onszelf. Om te ‘tsjeven’, zoals we het zelf noemen,” gibbert Lien Verwaeren. “En het slaat aan. Van jong tot oud, iedereen doet mee aan de tension release… Leen, Nele, Karen, Thérèse, Dina, Martine… het hele WIJ-team. We zingen dan samen ook een liedje: ‘Achtjes draaien, koekebakkevlaaien, achtjes draaien, koekebakkevis. Je kunt het niet geloven hoe lekker dat dat is. Je kunt het niet geloven hoe lekker dat dat is, stokvis!’ Gieren dat we doen! Schateren! Ja, we hebben lol binnen de CD&V.”

Voor sommigen gaat het om meer dan nervositeit dumpen alleen. Thérèse Van Gucht biecht op: “Aanvankelijk vond ik het niet makkelijk om de remmen los te gooien. Maar na enkele weken dagelijks trainen kwam ik tot een climax, een explosie van seksuele energie die alle dammen leek te vermorzelen. Ik heb het beest in mezelf ontdekt.”

Dieter is blij dat hij bij zijn partijgenotes de kat de bel heeft aangebonden: “Zelfbevrediging als uitlaatklep is goed. Dames moeten meer dan ooit hun eigen lust als uitgangspunt nemen. En sommigen leren dat trapsgewijs. Denk aan fietsen: de eerste keer vertrek je ook niet met iemand achterop, voorop of op je buis. Zelfhulp is dan ook de perfecte opstap om je eigen lijf te verkennen en aan te voelen dat je kunt en mag genieten van je eigen lichaam. Een duwtje in de rug nodig hebben, het kan iedereen overkomen.”

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Van wie zouden ze het geleerd hebben? Zes jaar lagere, zes jaar middelbare en dan: expertes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*