Stadsbestuur gaat Mespelare vanaf de grond heropbouwen

Het Dendermondse stadsbestuur heeft grote plannen met Mespelare, de kleinste deelgemeente van Dendemonde. ‘Mespelare wordt een gloednieuw dorp’, aldus schepen Leen Dierick in Het Laatste Nieuws. De Klaptand kon als eerste de plannen inzien.

Enkele weken geleden kreeg het stadsbestuur van de Vlaamse overheid te horen dat er een pak geld klaar lag voor wegen- en rioleringswerken in Mespelare omdat het afvalwater er nu nog terecht komt in de beken en grachten van het dorp.

Dat was voor het stadsbestuur meteen het signaal om met een Masterplan Mespelare op de proppen te komen. ‘De volledige gemeente wordt aangepakt,’ aldus Dierick. ‘Alle straten krijgen nieuwe rioleringen en het dorpsplein wordt volledig vernieuwd.’

Zo zou de waterkant van Mespelare er in 2019 moeten uitzien.

Zo zou de waterkant van Mespelare er in 2019 moeten uitzien.

Het masterplan voorziet volgende de plannen die De Klaptand kon inkijken ook in de aanleg van een jachthaven, shoppingcentrum en een windmolenpark. In afwachting van de aanleg van de N41 zou Mespelare ook een eigen afrit op de E40 krijgen. De oversteek aan de sluis in Denderbelle zou vervangen worden door een ondergrondse fietserstunnel.

Het stadsbestuur hoopt dat de horeca in het dorp een boost krijgt na de vernieuwing. Volgens onze bronnen wordt er op dit moment al gesproken met Starbucks en Burger King. Mogelijk krijgt Mespelare ook een eigen Hard Rock Café, met memorabilia van Dendermondse artiesten, zoals een petje van Nikolas Van der Veken (Janez Detd) en een t-shirt met opgedroogd braaksel uit de archieven van Jinx.

Omdat Mespelare op dit moment op gebied van ruimtelijke ordening een zootje is, zou het stadsbestuur er voor opteren om het dorp volledig met de grond gelijk te maken en vanaf de grond herop te bouwen. De inwoners van het dorp zouden tijdelijk onderdak krijgen in een tentenkamp dat zal opgericht worden op de locatie van de nieuwe gevangenis aan het Oud Klooster.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*