Stad wil plaatsbesparend parkeren invoeren op Oude Vest

Het stadsbestuur gaat binnenkort experimenten met een nieuwe vorm van parkeren op de Oude Vest. Door het winkelpubliek anders te laten parkeren zou het aantal parkeerplaatsen op de Oude Vest fors kunnen uitgebreid worden.

De Oude Vest, de gezellige winkelboulevard in het hart van Dendermonde ligt al geruime tijd onder vuur. Automobilisten en middenstanders klagen over een tekort aan parkeerplaatsen, terwijl de Fietsersbond de huidige inrichting van de centrale laan onveilig voor fietsers vindt. In het nieuwe fietsbeleidsplan van de stad Dendermonde blijkt alvast een opening voorzien voor een definitieve tegemoetkoming aan beide partijen.

‘We blijven zweren bij het schuinparkeren op het Vestje’, vertelt burgemeester Piet Buyse trots. ‘Alleen willen we dat anders gaan invullen. Het gaat om een ingeving die ik de voorbije zomer kreeg in het zuidoosten van Frankrijk. Tijdens een wandeling zag ik auto’s die op een ingenieuze manier geparkeerd stonden. Ik dacht meteen: dit is de oplossing voor ons Vestje!’

Buyse legde zijn plan onmiddellijk na zijn thuiskomst voor aan een studiebureau. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het aantal parkeerplaatsen op de Oude Vest inderdaad fors kan uitgebreid worden. En ook voor de fietsers zou het veiliger worden. ‘Alvorens we het plan willen voorleggen aan de gemeenteraad moeten wel nog enkele kleine, praktische details verder worden uitgewerkt. Sowieso moet deze innovatieve oplossing er komen’, besluit Buyse.

Schuinparkeren 2.0. Binnenkort ook op de Oude Vest?

Schuinparkeren 2.0. Binnenkort ook op de Oude Vest?

About Jeanne d’Arm

Avatar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*