Splinternieuwe vibrabanken beroeren meer dan alleen de gemoederen

Slechts een schamele 50.000 euro, zoveel kosten de zes nieuwe zitbanken die de binnenstad van Dendermonde sieren. “En niet per bank,” stelt schepen van Middenstand en Financiën Dirk Abbeloos (CD&V) gerust, “maar voor de bulk. Een prikje, zowaar. De criticasters die claimen dat de investering te hoog is, kunnen er dus maar beter het zwijgen toe doen.”

“De banken bevatten zonnepanelen en genereren zo energie voor de laptops, smartphones of tablets van de bezoekers. We trachten op die manier ons kernwinkelhart aantrekkelijker te maken en meer volk te trekken naar de Oude Vest en de Brusselsestraat. Daarom zetten we de meeste banken aan het Kerkplein en tegenover het Administratief Centrum”, zegt Abbeloos voldaan.

“En wat blijkt,” gaat de schepen voort, “de banken staan er nog maar net en het loopt al storm! Vooral de dames zijn verlekkerd op de vibrabanken. Eerst konden we dat niet plaatsen en dachten we gewoon dat ze hun smartphones en zo veel intensiever gebruiken dan mannen en daardoor hun toestellen vaker moeten opladen, maar dat is dus niet de reden. Kennelijk geven die banken via een trilsignaal aan wanneer een toestel volledig opgeladen is. En de fabrikant heeft klaarblijkelijk drie trilstanden ingebouwd: ‘teer, tamelijk en tarzan’. Blijkbaar hebben al heel wat dames na zo’n oplaadbeurt het wit van hun ogen laten zien.”

“We kunnen die extra triltroefkaart alleen maar toejuichen”, concludeert Abbeloos. “Ook al zullen we al een paar euvels moeten wegwerken. De eerste klachten over geluidsoverlast zijn al binnengelopen. Daarenboven overwegen we om de zes banken van antislipmatten te voorzien.”

Trees test teerstand.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*