Seizoensfinale Thuis onthoofdt Denderpop

Het Dendermondse popfestival Denderpop krijgt opnieuw af te rekenen met een forse tegenslag. De organisatie moet noodgedwongen de plannen voor een tweede festivaldag laten varen.

Het leek er sterk op dat Denderpop vorig jaar, na enkele trieste jaren op de Gedempte Dender, eindelijk een publiek had gevonden. Het stadspark liep vorige zomer aardig vol voor onder meer 2 Fabiola. De organisatie had dan ook grootste plannen voor Denderpop 2015, maar zag die plannen de voorbije weken in duigen vallen.

Het begon allemaal toen Rock Werchter besliste om dit jaar een weekje naar voren te schuiven om de Foo Fighters te kunnen programmeren. ‘Doodjammer, want ook wij waren in gesprek met Dave Grohl,’ klinkt het bij de organisatie van het festival. ‘Meer nog, we waren zo goed als rond. De Foo Fighters zouden dit jaar op Denderpop spelen, alvorens opnieuw naar de VS af te reizen. Maar daar wilde die klier van een Herman Schueremans dus niet van weten.’

De Schuer wist de Foo Fighters te overtuigen met een flinke stapel dollars en verschoof zijn festival op hun vraag ook een week naar voren. Daardoor valt Rock Werchter nu samen met Denderpop en verliest het Dendermondse festival een flink deel van zijn publiek aan de grote broer uit Werchter.

De organisatie bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een waardige vervanger voor Foo Fighters. Daarbij kwam men al snel terecht bij het Dendermondse rocktrio The Father, The Son & The Holy Simon. Die groep had op zaterdag 27 juni echter al een concert op de planning staan.

Daarom besliste Denderpop om speciaal voor de groep een tweede festivaldag in te voeren, op vrijdag 26 juni. ‘FSHS stond met stip bovenaan in de lijstjes met favoriete bands die onze bezoekers de voorbije maanden konden insturen. We vonden het niet meer dan normaal dat we voor hen dan ook een extra inspanning zouden doen.’

The Father, The Son & The Holy SimonThe Father, The Son & The Holy Simon zou de eerste festivaldag afsluiten met een monsterset van ruim 3 uur. Maar ook dat plan viel deze week in duigen nadat de VRT bekendmaakte dat de soap Thuis dit jaar tot eind juni in plaats van tot eind mei loopt.

‘Omdat de seizoensfinale van Thuis samenvalt met onze eerste festivalavond, heeft Denderpop besloten om voorlopig af te zien van een uitbreiding naar vrijdagavond, ‘ klinkt het in een persbericht.

‘In eerste instantie omdat de groepsleden van FSHS ons laten weten hadden dat ze liever niet wilden optreden enkele uren nadat Vlaanderen ontredderd was achtergelaten door de cliffhangers in de seizoensfinale van de soap,’ stelt het persbericht verder.

‘Maar ook omdat we, gezien de populariteit van de reeks onder jongeren, vrezen dat de Dendermondse jeugd die avond massaal voor de tv zal hangen en nadien nog urenlang zal doorbomen over de vraag of Lowieke nu eindelijk zal toegeven aan zijn gevoelens voor Jana en of Jens in bed zal belanden met Olivia, de dochter van Lena, zijn huidige lief.’

‘Daarom hebben we beslist om toch geen tweede festivaldag in te lassen. Met het oog op de toekomst van ons festival, willen we financiële risico’s mijden en het was voor ons meteen duidelijk dat de seizoensfinale van Thuis de opkomst voor ons eerste festivaldag kon hypothekeren,’ besluit de organisatie in een persbericht.

De eerste namen voor het festival worden binnenkort bekendgemaakt op www.denderpop.be

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*