Oscar Romero College verbiedt zelfbevrediging: de stevige ruk naar rechts in het katholiek onderwijs?

“Onanie is niet meer van deze tijd. Het is egoïstisch, zelfzuchtig en inhalig. Wij willen onze scholieren opvoeden tot solidaire, onbaatzuchtige en gulle jongeren. Daarom komt er een expliciet zelbevredigingsverbod in ons reglement.” Met die krasse uitspraak pakt het schoolbestuur van het Oscar Romero College uit. “Het is ons menens. Daarom stampen we zelfs een nieuw, groots project uit de grond: STEM. Dat staat voor ‘Samen Tegen Excessief Masturberen’.”

“Kijk, het katholiek onderwijs heeft natuurlijk een rijke en boeiende geschiedenis wat actieve en passieve masturbatie betreft. De hand-en spandiensten van ettelijke generaties jongeren in de pensionaten bij de nonnen en in de jongensscholen bij de priesters, behoren tot ons aller collectieve geheugen. We mogen daar best trots op zijn, maar we kunnen evenmin ontkennen dat het allemaal een beetje de spuigaten begon uit te lopen op den duur”, dist de directie op. “De scholen zijn ondertussen gemengd. Jongens en meisjes zijn geen vreemde creaturen meer voor elkaar. Eigenlijk is het sop de kool niet meer waard.”

“Sommige mensen noemen ons zelfbevlekkingsverbod een conservatieve kruistocht. Dat kan niet door de beugel,” meent de directie. “Soloseks is per definitie zelfzuchtig. Waarom zou je jongeren daarin stimuleren? Neen! Ons verbod is progressief, liberaal, misschien zelf libertair.”

“STEM is geen conservatieve kruistocht!”

“Het meest trots zijn we op ons nieuwe megaproject STEM. ‘Samen Tegen Excessief Masturberen’ zegt duidelijk waar het voor staat. Alle jongeren én leerkrachten die zich achter dat project scharen, uiten zich als geheelonthouders op zelfminnend vlak. Zonder schaamte, zonder schroom. De energie die ze opsparen door hun zelfonthouding, kunnen ze stoppen in extra studeren en harder werken. Als dat geen win-win is. Alleen moeten we goed monitoren dat het niet uit de hand loopt of, beter nog, dat we onze leerlingen daar goed in de hand houden.”

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

2 comments

 1. Avatar

  Met 1 druk op de knop a new friend.
  De seksuele revolutie is na een halve eeuw eindelijk in volle kracht tot België doorgedrongen. En niets kan haar nog tegenhouden. Technisch gezien.
  De kerk doet immers mee aan social media, met een eigentijds gezicht.
  Jedoch: de klant kan het alleen wel af dachten ze. Hier wringt ‘m de schoen.
  Doordat de overheid haar handen van de burger heeft afgetrokken in haar publieke functie en hij steeds meer zichzelf moet bedruipen is een van de kerntaken van het katholieke onderwijs, de geestelijke begeleiding, weer des te actueler.

 2. Avatar

  Dat 40 dagen bloggen lijkt me wel heel lang. En dan iets posten om te posten. Take care en doe zoals 40 dagen vasten, een chocolaatje af en toe kan geen kwaad. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*