Open brief van de redactie van De Klaptand (2)

Naar aanleiding van foutieve berichtgeving op het internet wenst de redactie van De Klaptand één en ander recht te zetten.

Onze redactie, een schrijverscollectief dat uitblinkt in werkijver en scherpzinnigheid, wenst op geen enkele manier geassocieerd te worden met het lokale amateurkunstenclubje dat zich bedient van de naam #21nov.

Dit pseudo-kunstenaarsclubje heeft blijkbaar teveel tijd en terroristeert op zwoele zomernachten de straten van Dendermonde. Op een moment dat een normale mens moet slapen, sluipen deze heerschappen blijkbaar als een dief in de nacht door onze stad, waarna ze, door de afschaffing van de stempelcontrole, vervolgens tot na de middag in hun bed liggen een kater uit te zweten.

Onbetamelijk gedrag waar de belastingbetaler en de werkende mens voor opdraait. Want wie betaalt straks het pensioen van dit zootje ongeregeld? Wij allemaal. Wij vragen dan ook dat de VDAB en de RVA in de komende weken dringend werk maken van de activering van deze werkloze idealisten die onder het mom van stadsverfraaiing hun afval in de stad komen dumpen. Eerbare burgers trekken daarvoor naar het containerpark.

Bovendien betreuren wij dat voor de zoveelste keer onze ernstige journalistiek in een adem wordt genoemd met het begrip ‘satire’. Dit is een slag in het gezicht van onze redactie. Dat de auteur van dit tendentieuze artikel bekend staat als een klasbak in het spelen van paniekvoetbal hoeft dan ook niet te verbazen. Ook het feit dat hij zijn naam ‘toevallig’ heeft laten lijken op die van onze sterreporter Willy Van Damned is veelzeggend in dat opzicht.

Zomerse groeten,

De redactie van De Klaptand

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*