Ook foto’s van Dendermondse politici worden misbruikt

Nigeriaanse oplichters stelen foto’s van betrouwbaar uitziende westerse mannen om via Facebook geld af te troggelen van eenzame vrouwen. Naast premier Yves Leterme werden de voorbije dagen ook enkele Dendermondse politici slachtoffer van gelijkaardige praktijken.

Lorentz Scholvin is een Zwitser die in Londen woont. Aan foto’s op zijn Facebook-account is te zien dat hij een hoge pief is bij de nationale bank van Zwitserland. Lorentz Scholvin lijkt als twee druppels water op gewezen premier Yves Leterme. Meer nog: het ís Yves Leterme. Oplichters maakten met foto’s van hem een vals profiel aan om het vertrouwen van vrouwen te winnen. Datingfraude, noemen specialisten het fenomeen waarin Nigeriaanse criminele bendes sinds jaar en dag heer en meester zijn.

Speurwerk van De Klaptand leerde dat de voorbije dagen ook heel wat foto’s van Dendermondse politici op Facebook werden gekopieerd. De daders blijken echter niet altijd van kwade wil te zijn. Enkele foto’s van Bart Van Malderen werden bijvoorbeeld gebruikt in een brochure over anticonceptie en tienerzwangerschappen in Senegal. De overheid in Dakar vond het beeld van Van Malderen immers geknipt om de bevolking duidelijk te maken dat de overbevolking een halt moet worden toegeroepen.

‘Door vrouwen en meisjes te confronteren met het beeld van Van Malderen hopen we de seksuele appetijt van onze inwoners voor minstens 4 jaar tot nul te herleiden. Bart Van Malderen is wellicht met meest efficiënte anticonceptiemiddel sinds het condoom. Met dien verstaande dat de paus geen bezwaar heeft tegen het gebruik ervan. Voor katholiek Afrika werkt zoiets bevrijdend.’

tomasDe foto van Jong N-VA-voorzitter Tomas Roggeman werd de voorbije dagen, op initiatief van het Europese grensagentschap Frontex, dan weer uitgestrooid boven de vluchtelingenkampen aan de Macedonische grens.

‘We hebben de voorbije maanden heel wat geprobeerd om de vluchtelingen duidelijk te maken dat Europa niet zo zaligmakend is als mensensmokkelaars het doen uitschijnen, maar desondanks bleef de vluchtelingenstroom aanhouden. Onze laatste hoop is nu gevestigd op het beeld van Tomas Roggeman. Als dit krachtige beeld ze niet overtuigt dat het in Europa ook wel eens kommer en kwel kan zijn, wat dan wel?’, luidt het bij de Frontex-woordvoerder.

Een Nigeriaanse oplichter liet desgevraagd aan De Klaptand weten niet geïnteresseerd te zijn in foto’s van Dendermondse politici. ‘Het is de bedoeling dat de mensen op de foto er betrouwbaar uitzien. Dat kan je moeilijk zeggen van mensen als Bart Van Malderen, Tomas Roggeman, Piet Buyse en Dirk Abbeloos. Jozef Dauwe komt wellicht als enige in aanmerking, maar die heeft wellicht niet het door ons gewenste effect op eenzame vrouwen.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Avatar
    Niftikar Kroek

    Tomas
    Roggeman maakt de vluchtelingen duidelijk hoeveel er nog naar België mogen!

  2. Avatar

    De oorspronkelijke bevolking staat onder druk en is aan vervanging toe. Daar kun je niet mee wachten tot ze weer eens een kind gaan maken. Dat gaat veel te langzaam, en daar is de economie veel te slim voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*