Mislukt blondeerexperiment zet stationsbuurt in rep en roer

Aan het station van Dendermonde is een jonge vrouw compleet verkeerd geblondeerd doordat ze onvoldoende met ammoniak werd overgoten door haar vriendin. Zowel dader als slachtoffer verkeren in shock. Vooral die laatste is er erg aan toe. “Met zo’n halfvosse kop durf ik niet meer naar de Top Tien”, grient ze.

Kwart voor zeven vanmorgen. Kimberley en Chantal, twee studentes Haarzorg aan het Stedelijk Lyceum van Jette, proberen nog snel een opdracht af te werken vooraleer ze op de trein naar school stappen. “We hadden voor onze opleiding de opdracht gekregen om tegen vandaag ons haar te bleken. Maar ik had ook nog huiswerk voor de vakken Gelnagels en Fond de teint. Daardoor ben ik gisterenavond absoluut niet klaargekomen”, snikt Kimberley. “Ik had via Snapchat nog een berichtje gestuurd naar Chantal en zij had me beloofd haar gerief mee te brengen om me te helpen. En ik geloofde haar, de bitch.”

“Ik had inderdaad mijn productjes bij me,” hyperventileert Chantal, “maar kennelijk niet genoeg. Eerst had ik dat zelf niet door. Maar onze BFF Cheyenne, die ondertussen haar lippen wat stond te glossen, zag met een half oog wat er aan het gebeuren was en begon te krijsen als zot! Van ’t verschieten liet ik mijn flesje bleekmiddel vallen. Dat spatte uiteen op de stenen… een ammoniakstank, niet normaal. Precies de Olympos wanneer er 10 kleuters in het klein bad gepist hebben.”

Chantal en Cheyenne treuren om hun boezemvriendin Kimberley.

“En toen is het snel gegaan”, gaat Kimberley verder. “Dat flesje spat uiteen, die stank verspreidt zich. Net op dat moment loopt er zo een hipster met een lange baard voorbij. Die hoort Cheyenne blèren als een schaap dat onverdoofd wordt geslacht. Hij kijkt opzij, natuurlijk, en knalt daardoor tegen een van die palen op ’t perron. Bam… bloedneus! Die begint dan ook te janken, want veel kunnen ze niet hebben, die hipsters! Een paar omstanders zien ineens een bebaarde man met een bebloed gezicht die loopt te schreeuwen. Tja, er moet er maar een: “Aanslag!” roepen of de pest en de cholera breken compleet uit. En zo is het gegaan”, schreit Kimberley. “Afin, binnen de kortste keren loopt iedereen in complete chaos door mekaar. Mensen tuimelen over elkaar, lopen over te sporen, krijsen, huilen, bidden, vrezen voor hun leven. Een afschuwwekkende beestenboel!”

Burgervader Buyse sust: “Dit was hoegenaamd geen groot incident. Het had ook helemaal niets met een afrekening in het drugmilieu te maken, zoals sommige traditionele media foutief hebben gemeld. Want in mijn stad zijn er geen drugs in omloop. En al zeker niet aan het station! Er zijn nergens drugs in Dendermonde. Nergens niet en nooit niet!”

Buyse gelooft dat dit akkefietje een samenloop van omstandigheden is en zegt dat de zaak geen staartje krijgt. Ook niet voor de studentes Haarzorg. “Als er iemand beseft hoe snel een coiffure naar de haaien kan gaan, ben ik het wel”, sluit hij knipogend af.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

2 comments

 1. Avatar

  Het blonde ligt politiek nu eenmaal gevoelig. Daar doe je niks tegen. Er worden vaak ongelukken gemaakt.

  • Avatar

   Er was sprake van sabotage.

   De hoge ingewijden bij ons hebben dezelfde kleur haar.

   Mensen worden nerveus van blond. Als je ze hiermee vooruithelpt gaat makkelijk je carrière eraan. Geen zinnig iemand wil er eigenlijk nog echt aan beginnen.

   Mijn club is op z’n minst bruin. Dat is het meest safe.

   Zo is het ook ontstaan.

   En het wordt vaak gesubsidieerd in verband met terreur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*