Hacker dreigt naaktfoto’s schepencollege publiek te maken [NSFW]

Het schandaal rond de gelekte naaktfoto’s van Hollywoodsterren als Jennifer Lawrence (The Hunger Games) en Victoria Justice (Nickelodeon) waait nu ook over naar onze stad.

Het voorbije weekend publiceerde een hacker enkele honderden naaktfoto’s van bekende Hollywood actrices. De hacker zou de foto’s hebben bemachtigd door een lek in de iCloud-service van Apple. Hetzelfde lek zou nu ook door een lokale Dendermondse hacker gebruikt zijn om het stadsbestuur onder druk te zetten.

In een mail aan de redactie van De Klaptand maakte hacker Blue G zijn eisenpakket bekend. De hacker wil onder meer parking op de Oude Vest en een lokaal weerbericht voor Dendermonde. Als het stadsbestuur niet ingaat op de eisen van de hacker, worden de foto’s gepubliceerd op de website 4chan. De Klaptand maakte de mail inmiddels over aan de Computer Crime Unit van de lokale politie, die de zaak uiteraard zeer ernstig neemt.

piet

Burgemeester Piet Buyse loopt geregeld topless door de binnenstad

Ook Apple zegt de zaak zeer ernstig te nemen. ‘We nemen de privacy van onze gebruikers erg serieus en doen actief onderzoek naar deze melding’, aldus woordvoerster Natalie Kerris. ‘Mogelijk hebben meer hackers het lek gebruikt en we willen absoluut vermijden dat in de toekomst nog meer naaktfoto’s in de openbaarheid komen.’

Niemand van het schepencollege wenste voorlopig te reageren. ‘De zaak is in handen van de politie. Vooraleer die haar onderzoek heeft afgerond zullen wij niet reageren,’ klonk het vanmiddag, net voor het schepencollege in spoedberaad bijeen kwam.

Voor het schepencollege is het nu bang afwachten, behalve voor burgemeester Piet Buyse. Van de Dendermondse burgervader, die blijkbaar bijklust als acteur, waren er blijkbaar reeds foto’s online te vinden [NSFW] 

 

 

 

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

3 comments

  1. Cornelius Kraaienbraaier

    Den berremiëster heet de kleer van e jonk veirke,
    gifd’ons mor de schepene van openboere weirke !

  2. Grembergen Onafhankelijk

    Leuk artikel, maar dat doorlinken naar een porno-site heeft echt geen meerwaarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*