Greg Van Avermaet trekt lijst SP.A-Groen

Niemand minder dan wielrenner Greg Van Avermaet zal de Dendermondse kartellijst van SP.A en Groen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen aanvoeren. Dat vernam De Klaptand uit goede bron.

Sp.a en Groen trekken in oktober 2018 in kartel naar de Dendermondse kiezer. Dat maakten beide partijen twee weken geleden bekend. Hoewel er toen gezegd werd dat het nog te vroeg is om over de lijstvorming te praten, vernam De Klaptand toch al dat wielrenner Greg Van Avermaet de lijst zal trekken.

‘De voorbije maanden zijn er heel intensief gesprekken geweest’, bevestigt Bart Van Malderen, voorzitter van SP.A. ‘We zijn er ondertussen van overtuigd dat we met Greg op onze lijst een pak sterker staan. We moeten daar eerlijk in zijn: voor de rest is het zowel bij SP.A en Groen in Dendermonde huilen met de pet op op het vlak van politici met enig kiespotentieel. Dat Greg ja heeft gezegd tegen ons project is dan ook een flinke opsteker. Ik zie eerlijk gezegd niet welke progressieve politicus anders Piet Buyse en Marius Meremans het vuur aan de schenen kan leggen.’

Volgens Groen-voorzitter Michel Van Driessche hebben beide partijen elkaar gevonden in ‘een ambitieus en vernieuwend project’. ‘Tijdens de urenlange babbels met Greg is gebleken dat hij een sterk ontwikkelde visie heeft op de toekomst van onze stad. ‘We willen van Dendermonde de duurzaamste stad van Vlaanderen maken. Greg moet daarbij het uithangbord van ons fietsbeleid worden’, aldus Van Driessche.

‘Als winnaar van Parijs-Roubaix wil Greg bijvoorbeeld opnieuw meer kasseistroken in de stad. Dan kan hij dichter  bij huis trainen.Verder wil Greg ook een circulatieplan voor elke deelgemeente. Gedeelde smart is immers halve smart’, besluit Van Driessche. ‘Greg mag dan wel een politiek groentje zijn, hij heeft wel ervaring met verkiezingen. Hij werd toch al verschillende keren uitgeroepen tot Flandrien van het jaar en is al enkele jaren de sportpersoonlijkheid van onze stad.’

Van Avermaet zelf staat te popelen om aan het politieke avontuur beginnen. ‘Als lijsttrekker is het mijn taak om de rest van de ploeg uit de wind te zetten. Gezien de wind die een Niels Tas de voorbije maanden heeft moeten vangen, wordt dat één van de grootste uitdagingen uit mijn leven’, aldus Van Avermaet aan De Klaptand.

‘Om te tonen hoe ernstig ik mijn engagement neem, zal ik dit jaar de voorjaarsklassiekers volledig laten schieten en wil ik me volledig klaarstomen om tijdens de Ronde Van Frankrijk de groene trui te pakken’, gaat Van Avermaet verder.

De wielrenner verwacht overigens niet dat zijn engagement het verdere verloop van zijn wielercarrière in de war zal sturen. ‘Mijn vrouw is het sowieso al gewend dat ik veel van huis ben. Een woensdagavond per maand moet er wel nog bijkunnen’, grapt Van Avermaet. ‘Als wielrenner heb ik sowieso veel rust en slaap nodig. Het schijnt dat de gemeenteraadsvergaderingen daar uitermate geschikt voor zijn.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Komen er dan weer kasseien in de Veldstraat

  2. Als je je niet met politiek bezighoudt, houdt de politiek zich bezig met jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*