Donderdagse terrasjesavond ook in winter verdergezet

Door het blijvend succes van de donderdagse terrasjesavonden in Dendermonde heeft de toeristische dienst beslist deze ook tijdens de wintermaanden te laten verderlopen. 

Het is al enkele jaren traditie dat in de zomermaanden de terrasjes in Dendermonde vol lopen op donderdag. De horeca zet dan zijn beste beentje voor en de dienst toerisme zorgde telkens voor een vernieuwend, drukgevuld programma. Dit jaar moest er op het budget bespaard worden, waardoor de aanwezige acts qua show en prestige moesten inboeten, maar dat leek de volkstoeloop niet te stoppen.

“We waren zeer tevreden over hoe we met een beperkt budget die donderdagen toch hebben kunnen realiseren,” verklaart Patrick Segers, “Toegegeven het was soms wat minder spectaculair maar aangezien de avonden zo goed als niks meer kosten is er volgens onze dienst op deze manier wel budget genoeg om het ganse jaar door een terrasjesavond op donderdag te organiseren.”

“Onze terassen worden in de wintermaanden toch opengesteld voor de rokers, dus op deze manier stimuleren we die mensen toch nog eens extra om buiten te roken.” reageert Guido Teirbrood, die op de Grote Markt taverne De Ooievaar uitbaat.  Hij speelt al langer met de idee iets voor het stadscentrum te doen in de wintermaanden. “Maar waarom ons beperken tot één dag”, zegt Teirbrood. “Met de weinige inspanningen die de terrasjesavonden vergen kunnen we daar in de toekomst misschien een dagdagelijks gebeuren van maken, het ganse jaar door.”

Niet iedereen is echter even enthousiast, een cafebaas die anoniem wou blijven mompelde “En wie gaat de stookkosten van onze terrasverwarmers terugbetalen? Ze zouden daar beter ons belastingsgeld voor gebruiken!”

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

One comment

  1. In het kader van die winterse activiteiten zullen er in de maand november ernstige verkeersproblemen zijn bij het monteren van de skiliften aan het viaduct naar Sint-Gillis, de Oyebrug naar Appels en de Scheldebrug naar Grembergen. Bij voldoende sneeuwval zullen deze steilten autovrij gemaakt worden. Een skipas (per dag) kan nu reeds besteld worden op http://www.fervent.be, een vzw die alle rechten heeft op dergelijke fervente organisaties…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*