Diane De Group uit de Vlotgraslaan in Dendermonde: “Ik ben die Bende-verdachtmakingen spuugzat!”

De doos van Pandora lijkt geopend. Nadat een timide strafpleiter uit Lede, die verder geheel anoniem wenst te blijven, eerder deze week opperde dat hij de ware toedracht achter de Bende van Nijvel meent te kennen gonst het van de geruchten. De identiteit van ‘De Reus’ zou bekend zijn! Het zou gaan om Diane De Group uit de Vlotgraslaan in Dendermonde. Zij ontkent haar betrokkenheid in alle toonaarden.

Diane blijft liever onopvallend.

“Ik verslikte me vanochtend behoorlijk in mijn koffie toen ik de weekendkranten las”, bekent een aangeslagen Diane. “Vanuit het niets word ik ineens door alles en iedereen met de vinger gewezen. Maar die aantijgingen slaan nergens op! Ze zijn gebaseerd op een hele rist misverstanden. Neem nu de link met de Rijkswacht, bijvoorbeeld. Ik heb in de kazernes van Aalst en Dendermonde gewerkt, ja. Dat klopt. Maar als koffiemadam! Het zwaarste wapen dat ik daar ooit in mijn handen heb gehad, is een Stanleyschaar. Die vacuümkoffiepakken van Beijers krijg je niet zomaar open, gedomme! En de zwaarste verwonding die ik in mijn professionele carrière heb opgelopen was een papiersnee van een koffiefilter, kaliber 4. Trouwens, de initialen ‘K.B.’ die je nu overal ziet opduiken, verwijzen naar mijn bijnaam onder de collega’s toen: ‘Kloeke Billen’. Die moustachen waren nogal zot van mijn pronte kont. Echt geestig is dat niet om dat nu in het lang en in het breed op de voorpagina van de gazet te zien staan! Mijn man leest mee, hé. ”

Diane meesmuilt verder: “Het is ironisch dat ik word gelinkt aan De Bende. Terwijl ik zelf één van de grootste slachtoffers van De Bende ben. Alleen niet die van Nijvel, maar die van mijn straat: de Vlotgrasbende. Die bende snotters terroriseert al maanden onze mooie straat, perst iedereen af en gaat zelfs over tot schandalig geweld. Dat ze daar Freddy Troch en zijn Delta-cel maar eens op loslaten.”

Reuzen Gaby en Willy.

“Dat ze mij ‘De Reus’ noemen is de dwaling die ik nog het beste kan begrijpen”, verzucht Diane. “Dat is te wijten aan mijn sociaal-cultureel engagement van een paar tiental jaar terug. Ik ben jaren ondervoorzitster geweest van de carnavalsvereniging De Tijlvrienden. Een gezellige vriendenkring die wat leven in de Dendermondse brouwerij wou brengen, want het was hier in de jaren tachtig even triest als vandaag de dag. Geloof mij. Ik denk met trots terug aan die periode! Echt! Weet je wat onze mooiste verwezenlijking was? Wij hebben ooit de Dendermondse Gilles opgericht. En weet je wat onze twee uithangborden waren? Twee… reuzen! Gaby en Willy heetten ze. Een tekening hoef ik er niet bij te maken, zeker?! Die robotfoto van ‘De Reus’ is trouwens gebaseerd op een foto van mij tijdens de prinsenverkiezing in 1983. Ik was toen verkleed als Toots Thielemans. Maar dat gaat dan buiten zijn context allemaal een eigen leven leiden.”

Diane ziet de volgende dagen maar somber in: “Het zwermt hier nu al van de journalisten en reporters in de wijk. Er moet er nog maar eentje paranoïde zijn of de poppen gaan helemaal aan het dansen en beschuldigen ze mij ook nog van de verdwijning van Zuster Gaby. Voor je het weet gaan ze dreggen aan de Tragel of aan de Zavelputten. Maar jullie zijn de enigen tegen wie ik getuig. Wie me nog wil spreken verwijs ik voortaan naar mijn raadsman mr. Mornie. Ik reken erop dat hij mijn zaak wel wat ingedekt krijgt.”

‘De Reus’, een en al misverstand?

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Avatar

    We moeten ons best doen om dit incident zo snel mogelijk uit de criminele sfeer te halen.
    Het grote slachtoffer is de Reus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*