‘Dendermondse dj’s moeten woonwagenbewoners wegjagen’

De grote groep woonwagenbewoners die is neergestreken op de bermen van de N41 tussen de Vlassenbroekbrug en kruispunt Vlassenhout is een doorn in het oog van oppositiepartij Vlaams Belang. De partij schuwt de grove middelen niet om de woonwagenbewoners er weg te krijgen.

Vannacht streek een grote groep woonwagenbewoners neer op het industrieterrein Hoogveld. Een vijftigtal woonwagens installeerde zich in de bermen van de N41. Naar verluidt zou het gaan om de zigeuners uit Landen die twee maanden geleden verjaagd werden door dj Jos en nadien ook in verschillende andere gemeenten weggejaagd werden. De groep wil het stadsbestuur een verblijfsvergunning van een week vragen en zou in die periode een plaatsje willen bemachtigen op een doortrekkersterrein.

barbarapas

Barbara Pas (Vlaams Belang)

Oppositiepartij Vlaams Belang wil de woonwagenbewoners alvast zo snel mogelijk weg uit Dendermonde. ‘Die plaats is niet geschikt als verblijfsterrein. Buurtbewoners klagen steen en been over het onveiligheidsgevoel en de overlast. Omdat er geen toiletten zijn, doen de zigeuners hun gevoeg in de bosjes, ‘ aldus fractieleidster Barbara Pas.

Vlaams Belang stelt voor dat het Dendermondse stadsbestuur, net als in Landen, enkele lokale dj’s inzet om de woonwagenbewoners op andere gedachten te brengen. De partij denkt daarbij aan lokaal talent als E-phonk, D-Convict en Dossch-Y. ‘Ik denk dat het tweede podium van Marktrock op de Vlasmarkt de voorbije zomer voldoende heeft bewezen dat die jongens muziek draaien waar de mensen van gaan lopen,’ aldus Pas.

Volgens Pas moet de politie er wel op toezien dat de geluidsnormen gerespecteerd worden.

Terwijl op de achtergrond Dendermonds dj-talent zich uitslooft, laten deze jongeren zich nog snel fotograferen alvorens de herrie te ontvluchten.

Terwijl op de achtergrond Dendermonds dj-talent zich uitslooft, laten deze jongeren zich nog snel fotograferen alvorens de herrie te ontvluchten.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*