Dendermonde krijgt ook opvang voor mannen van winkelende vrouwen

Dendermonde heeft al enkele jaren een opvang voor kinderen van winkelende ouders. Maar binnenkort wordt de crèche ook uitgebreid met een afdeling voor mannen van winkelende vrouwen. Dat vernam De Klaptand.

In de gebouwen van het KTA aan het Heldenplein wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de opvangruimte voor mannen. ‘Mannenland’ gaat iets verder dan een leeshoekje met wat autoweekbladen en de onvermijdelijke P-magazine.

Mannen kunnen zich in deze crèche uitleven op de Xbox-consoles, flipperkasten, biljart- en kickertafels. Terwijl ze zich te goed doen aan de gratis hot dogs kunnen de mannen ook genieten van ononderbroken sportuitzendingen op televisie. In een hoekje van de ruimte staan een tweetal computers met internettoegang.

Schepen van Middenstand Dirk Abbeloos bevestigt dat de opvang binnen enkele weken zijn deuren opent. ‘We haalden de inspiratie voor dit initiatief in een Spaans winkelcentrum. Daar bleek dat mannen de opvangruimte zo leuk vinden dat ze hun vrouwen aanmoedigen om te gaan winkelen. En dat is natuurlijk positief voor onze middenstanders.’

Vrouwen die in hun man in de opvang achterlaten, moeten wel hun gsm-nummer achterlaten. Zij krijgen een kwartier voor sluitingstijd een sms’je zodat ze niet vergeten hun echtgenoot op tijd af te halen.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*