Café Den Abo-Escapade wordt boksclub Balboa

Een van de meest legendarische kroegen aan het station verdwijnt. Den Abo zal binnenkort niet langer een café zijn. De eigenaar maakt er een boksclub van. Naar eigen zeggen met heel veel pijn in het hart, maar de markt en het publiek blijken erom te vragen.

“Café Den Abo-Escapade heeft in de loop der jaren een stevige reputatie opgebouwd als dé ontmoetingsplaats voor alternatieve jongelingen die nieuwsgierig zijn naar de verlokkingen van het leven”, zegt eigenaar Davy. “Het trekt daarmee de lijn door van zijn illustere voorgangers Abondance en Spanadra. We voeren ongebondenheid, zelfontplooiing en drang naar experiment hoog in het vaandel. Maar we mogen niet blind zijn voor de realiteit van de dag. Jonge gasten komen de laatste tijd niet meer naar het station om gezellig een pint te drinken of een toep te smoren. Neen, nu komen ze naar hier voor hun fysieke ontwikkeling. Ze komen om de grenzen van hun behendigheid en respect voor anderen af te tasten. Of gewoon om botweg op een ander zijn bakkes te slaan. Ze vechten liever dan te zingen of te dansen. Ik wil die gasten een duidelijke les leren. Het leven draait namelijk niet om hoe hard je kan meppen, maar om hoeveel klappen je kan verdragen en toch vooruit kan blijven gaan. Hoeveel je kan incasseren en toch vooruit kan blijven gaan. Zo word je een winnaar!”

“Ik ben een ondernemer”, zegt Davy Abo. “Een commerçant. Ik zie opportuniteiten. Als de markt verandert, moet ik daar niet over klagen. Ik evolueer mee met mijn tijd. En als ik een gat zie, spring ik erin. Aangezien mijn café geen volk meer trekt, maak ik er een boksclub van, boksclub Balboa. Dan kunnen die jonge gasten binnen wat knokken in de warmte i.p.v. op dat koude, ongezellige stationsplein. Het zou niet het eerste glas, het eerste venster of de eerste deur zijn die hier sneuvelt. Dat is niet erg. Ik bedek dat met de mantel der liefde. Het is me wel bittere ernst. Ik zal mijn nieuwe rol waardig dragen. Daarom zal ik me voortaan niet langer met Davy Abo laten aanspreken, maar wel met Mickey Abo. Niemand is iets verschuldigd aan iemand anders, enkel aan zichzelf!”

“Er staat nu wel een verbouwing voor de deur. Het pand is nogal aan de smalle kant. Maar ik zie er toch geen graten in om hier zo’n canvas binnen te wringen. Mijn collega’s en concurrenten lachen mij uit met mijn visie en gedrevenheid. Ze doen maar. Want weet je, elke kampioen was ooit een uitdager die weigerde op te geven! Ik besef dat ik door een hel zal moeten gaan, die erger is dan mijn wreedste nachtmerrie. Maar wanneer die voorbij is, zal ik er staan. Rechtop! Ik weet wat ik moet doen, dus ik doe het!

“Voor de rest denk ik alle benodigdheden te kunnen leveren: energiedrankjes, boksbeugels, zweetdoeken, pleisters,… alles is voorhanden. “Wie jaloers op me is, zal bliksem eten om donder te schijten! Yo!”

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Hoeveel kun je inkasseren. Dat is waar het om draait.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*