Bakken Malheur aan 1 euro zorgen voor rellen aan Delhaize Oude Vest

De kleine Delhaize op het Vestje gaf een enorme korting op het beruchtste gerstenat van Dendermonde en omstreken. Met een aan de waanzin grenzende anarchie tot gevolg.

De manie ontstond doordat de winkel de bierbakken aanbood aan slechts 1 euro per stuk i.p.v. de gebruikelijke 45 euro. Dat bleek een enorme massa fans, dronkaards en ramptoeristen aan te trekken. Al van voor het openingsuur verdrong zich een kolkende massa voor de elektronische schuifdeuren van de supermarkt. De gepensioneerden die er gebruikelijk een kwartier te vroeg staan aan te dringen, wisten niet wat hen overkwam.

De lange rijen bleken niet zozeer voor het afhalen van de bakken aan 1 euro, maar mensen die deze kwamen terugbrengen wegens “niet te zuipen”. Op een bepaald moment gingen enkele heethoofden met mekaar op de vuist om toch maar als eerste hun flesjes terug te kunnen geven. “Sommige hufters gingen tekeer als beesten”, getuigt een ontzette bejaarde. “Een jonge vrouw werd aan haar paardenstaart wegtrokken door een koleirige zestiger, een oudere heer kreeg een kapotte fles tegen zijn kop en bij een andere madam werd de capot van haar wagen kapotgeslagen omdat ze te lang aan de slagboom van de parking bleef staan. Ik ben werkelijk verafschuwd.”

De situatie liep zodanig uit de hand dat de lokale politie zelfs werd opgetrommeld om de menigte te scheiden. Die agenten waren uiteraard “not amused”, want bij het ochtendgloren hebben die naar eigen zeggen wel wat beters te doen, zoals onschuldige fietsers treiteren i.v.m. hun lichten of in het struikgewas op vinkenslag liggen om bij het vervallen van een parkeerticket één nanoseconde later een bekeuring te kunnen uitschrijven. “We konden niet anders dan het carakanon inzetten om de meute uiteen te drijven.”

Het zaakje werd uiteindelijk bekoeld toen de gerant van de winkel bussen javel, ontstopper en allesreiniger begon uit te delen ter compensatie.

André De Wael liet weten wel tevreden te zijn met zijn aankoop: “Normaal vang ik de slakken in mijn hof met tafelbier, maar aan 1 euro voor een bak kunde geen malheuren voorhebben!”

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. De stem van het volk heeft gesproken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*