Wichelen verrast door radicalisering Molenbeek

De bewoners van Wichelen uit de omgeving van de Molenbeek zijn verrast met de krantenartikels die verwijzen naar de radicalisering in hun omgeving. Na een solidariteitsmars afgelopen dinsdag reageert burgemeester Kenneth Taylor (samen) op een persconferentie in het gemeentehuis.

“Wij hadden wel al opgemerkt dat het daar niet helemaal zuiver was, maar dat het zo’n vormen aannam kon ik nooit vermoeden”, zo vertelt de burgervader van Wichelen, die duidelijk aangedaan is door de recente gebeurtenissen, voor de neergestreken wereldpers. “Uiteraard weten we al langer dat er verloedering is, maar dat komt voornamelijk door externe factoren waar de buurtbewoners weinig mee te maken hebben. De mensen die rond de Molenbeek wonen zijn over het algemeen goede burgers, Vlamingen zoals u en ik. In afwachting van verdere maatregelen door de federale overheid hebben we alvast een task force opgericht en officiële vraag naar bijstand gestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken”, aldus Taylor.

Minister Jan Jambon kondigde eerder deze week in de Zevende Dag aan dat het welletjes geweest is met de verloedering van de Molenbeek. “We krijgen de zaak in Molenbeek niet onder controle”, aldus Jambon. “We moeten daar een tandje bijsteken, dat is nu onze opdracht. We moeten nu onze krachten bundelen en het laatste deel van het werk opkuisen”.

De Wichelse burgemeester kondigt aan dat hij overleg gaat plegen met Piet Buyse. Mogelijks wil hij dezelfde strategie als de Dendermondse scouts gebruiken om de Molenbeek op te kuisen.

Die liet vorig jaar enkele duizenden hectoliter drinkwater in de oude Dender terecht komen. Een kostelijke operatie die echter wel de leefkwaliteit van de omgeving heeft verbeterd.

molenbeek2

De verloederde Molenbeek te Wichelen.

 

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

2 comments

  1. Avatar

    Hier op de taalgrens waar je op de centimeter doodgezwegen wordt terwijl het hele land massaal wordt overgenomen door hen die er onder de perfecte dekmantel hun grenzen verder kunnen verleggen, zijn de kreken met enige regelmaat vertroebeld. Tot aan Parijs heeft niemand er ooit van gehoord. Desondanks zal de internationale klimaattop op 30 November gewoon doorgaan.

  2. Avatar

    Er was al sinds langer een verband tussen milieu en terrorisme, niet alleen sinds de Amerikaanse president George Bush uit angst voor de Amerikaanse economie in 2002 het Kyoto-protocol saboteerde, dat toen ternauwernood werd gered door de Nederlandse ex-minister Jan Pronk, die ooit in het kabinet Den Uyl Suriname in het verderf stortte en de onafhankelijkheid opdrong. De taalgrens is en was actueel bijvoorbeeld toen Den Uyl het in Frankrijk, waar hij ondanks het feit dat hij nauwelijks Frans sprak navolging kreeg, opgenomen zou hebben voor het ‘milieu’ dat in het Frans onderwereld betekent. Het misverstand duurde decennia om opgelost te worden. Maar zo is in Brussel waar je geeneens de weg gewezen wordt in het Nederlands zelfs door hen die het kennen maar het uit besmuiktheid niet spreken, nog steeds iedereen de ‘weg kwijt’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*